2018 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda

- AK Parti Erzurum Milletvekili Aydemir: "Evlendirme, tavlama ve tavlandırma programlarıyla; ihanet masum, fuhuş makul hale getiriliyor. Tabular yıkılıyor, iffet yerle bir oluyor, ar damarı çatır çatır çatlatılıyor. (RTÜK) Ne yapıp edin, bu kepazeliklere bir çare bulun" - HDP İstanbul Milletvekili Paylan: "FETÖ'den sonra ülke korku, paranoya içine girdi. Dışarıdan gelen herkes hain ilan ediliyor. Böyle yaparsak yanlış yaparız, içimize kapanırız"

Google Haberlere Abone ol
2018 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda

TBMM (AA) - AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "Evlendirme, tavlama ve tavlandırma programlarıyla; ihanet masum, fuhuş makul hale getiriliyor. Tabular yıkılıyor, iffet yerle bir oluyor, ar damarı çatır çatır çatlatılıyor. (RTÜK) Ne yapıp edin, bu kepazeliklere bir çare bulun." dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen, Başbakan Yardımcıları Hakan Çavuşoğlu ile Fikri Işık'a bağlı kamu kurumlarının bütçeleri üzerinde milletvekilleri söz aldı.

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkcü, sandalye dağılımına göre partisinin, Meclisin üçüncü grubu olmasına rağmen, TBMM Genel Kurulunda son yapılan seçime göre, HDP'nin RTÜK üyesinin kalmadığını, ancak dördüncü grup olan MHP'nin üyesinin olduğunu belirterek, "Meclis bir düzenleme yaparak bu durumu düzeltebilir." ifadesini kullandı.

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, devletin bugüne kadar hep belli vakıflara destek verdiğini iddia ederek, şunları söyledi:

"Daha önce FETÖ vakıflarına destek verildi ve sonuç ortada. Şimdi de tek bir inanca, Sünni inancına dönük olarak vakıflara destek veriliyor, onların önü açılıyor. Devlet her vakfa eşit mesafede olmalıdır. Daha önce FETÖ'de bu hatayı yaptık, şimdi yeniden yapmayalım. Tekrar hata yapma olasılığı var.

FETÖ'den sonra ülke bir korku, paranoya içine girdi. Dışarıdan gelen herkes hain ilan ediliyor, herkese korku ve paranoya içinde bakılıyor. Böyle yaparsak yanlış yaparız, içimize kapanırız. Büyükada davasında yargılananlar için, 'şöyle hain, böyle hain' denildi ama cezaevinden çıktılar. Bu paranoyalardan kurtulmamız gerekiyor. Türkiye içine kapanan bir ülke mi olacak, yoksa dışarıya açılan bir ülke mi olacak?"

- "Bir diziden atılan dijital bombayla imha oluyor"

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, RTÜK'ün, radyo ve televizyonları denetleyen bir kuruluş olduğunu anımsattı. Televizyonların iyi kullanılması halinde, bilgiyi, haberi evlere her gün getiren sihirli kutular olduğunu belirten Aydemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kumandalar bilinçsiz ellerdeyse, tam bir ahlak ve kültür imha timine dönüşüyor. Düzeysiz yayınların, dizilerin, şov programlarının milli ve manevi değerleri, kutsal aile teamüllerini, ahlak ve geleneklerimizi içten içe kemiren virüsten hiçbir farkı yok. Ekranlar, internet ve akıllı telefonlar, çocuklarımıza; ana babalarından, öğretmenlerinden daha etkili daimi bakıcı haline geldi. Binlerce yılda inşa edilecek gelenek ve göreneklerimiz, bir diziden atılan dijital bombayla imha oluyor.

Evlendirme, tavlama ve tavlandırma programlarıyla; ihanet masum, fuhuş makul hale getiriliyor. Tabular yıkılıyor, iffet yerle bir oluyor, ar damarı çatır çatır çatlatılıyor. RTÜK gereğini yapmaya uğraşıyor. Yasakladığı program başka kılıkla başka kanalda ortaya çıkıyor. Maalesef böyle bir hal var. Koca toplum, üç beş dejenere tipin oyuncağı olmaya mahkum mudur? Ne yapıp edin, bu kepazeliklere bir çare bulun. Bizi biz yapan hakikatlerin altına dinamit konuluyor. RTÜK'teki arkadaşlar bu anlamda büyük vebal üstlenmiş durumdalar. Sayın Cumhurbaşkanımızın bile müdahale zarureti duyduğu sanat, edep ve ahlaka mugayir programları men etme kudreti yoksa RTÜK'ün, kendisi niye var? Zecri tedbirler talep ediyoruz. RTÜK, kendisine tahsis edilen bütçeyi hak etmek mecburiyetindedir."

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ise TRT'nin taraflı yayın yaptığını, seçim döneminde muhalefete az, iktidara ise daha çok yer verdiğini iddia etti.



Yorumlar