SpaceX ikinci el roketiyle Bulgaristan uydusunu fırlattı

SpaceX, daha önce kullandığı bir roketi bu kez Bulgaristan'ın uydusunu fırlatmak için başarılı bir şekilde kullandı.

Google Haberlere Abone ol
SpaceX ikinci el roketiyle Bulgaristan uydusunu fırlattı

Sonhaberler | Haber Merkezi

Uluslararası uzay istasyonu SpaceX, daha önce kullandığı bir roketi bu kez ikinci kez kullandı. Bulgaristan'ın iletişim uydusunu yörüngeye oturtmak için ikinci kez fırlatılan roket başarılı bir şekilde ikinci inişini yaptı. SpaceX, bugün öğleden sonra daha kullanılmış bir roketi başarılı bir şekilde uzaya fırlattı. Falcon 9 roketi, NASA'nın Cape Canaveral'teki Kennedy Uzay Merkezi'nden, saat 03:10 EDT'de patladı.

Sadece birkaç dakika sonra, roketin ilk etabı Atlantik Okyanusunda yüzen bir platform üzerine güvenle indi.

Falcon 9 roketi daha önce Ocak ayında California'daki Vandenberg Hava Üssünden fırlatıldı. Pasifik'teki bir platforma geri gönderildi.

Cuma günkü başarı, SpaceX'in başlattığı ve daha önce fırlatılan roketi ikinci kez başlattığı olaydır.

Roketin üst aşaması, Bulgar bir durağan iletişim uydusu ile yörüngede dolaşıyor. Uydu, Space Systems Loral veya SSL tarafından tasarlanmış ve inşa edilmiştir.

SpaceX'ten yapılan açıklamada, "SSLS'in kanıtlanmış 1300 serisi platformu temel alınarak tasarlanan BulgariaSat-1, yüksek güçlü Avrupa kirişiyle Balkanlar, Doğu ve Batı Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Kafkasya'da hizmet sunacak" dedi. . "Buna ek olarak, BulgaristanAt-1, Balkanlar üzerinde ekstra kapasite sağlamak için kullanılabilen bir spot kiriş ile donatılmıştır ve uydu 15 yıl ya da daha uzun süre hizmet verecek şekilde tasarlanmıştır." denildi. 

SpaceX , "Bulgaristan Sat-1, Bulgaristan'ın tarihindeki ilk duraksız iletişim uydusu" açıklamasında bulundu. 

SpaceX, fırlatma işlemini internet sitesinden canlı olarak yayınladı. 

Yorumlar