BM İklim Değişikliği Konferansı ikinci gününde

Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Konferansı (COP) Almanya’nın Bonn kentinde ikinci gününe girdi.

Google Haberlere Abone ol
BM İklim Değişikliği Konferansı ikinci gününde

Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Konferansı (COP) Almanya’nın Bonn kentinde ikinci gününe girdi.

Almanya’nın Bonn kentinde gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler 23. İklim Değişikliği Konferansı, (COP) Fiji hükümetinin başkanlığında başladı. BM İklim Değişikliği Sekreteryasının Bonn kentinde bulunan Dünya Konferans Merkezi’nde yapılacak olan konferans 17 Kasım’a kadar devam edecek. Konferansın ev sahipliğini yapan sekretarya, konferans için gerekli tüm düzenlemeleri yapmak için Almanya Hükümeti, Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti ve Bonn Şehri ile birlikte çalışıyor. İklim değişikliği ile mücadele etmek üzere Paris anlaşmasının uygulanması konulu görüşmelerin yapılacağı BM İklim Değişikliği Konferansı’na (COP) yaklaşık 200 ülkeden delege katılıyor. İkinci gününe giren konferans, dün Pasifik Okyanusunda 300’den fazla adadan oluşan ve halihazırda küresel ısınmanın etkilerine maruz kalan Fuji’nin Başbakanı Vorege ’Frank’ Bainimarama tarafından açıldı.

Kimler katılacak

Fuji Başbakanı Frank Bainimarama başkanlığındaki görüşmelere yaklaşık 25 bin kişiye kadar kişinin katılması bekleniyor. Görüşmelere 195 ülkeden diplomatlar, bilim adamları, lobiciler ve çevreciler katılacak. Paris İklim Anlaşması imzalamayı planlayan ABD, Siyasi İşlerden Sorumlu Devlet Müsteşarı Thomas Shannon tarafından temsil edilecek.

Yükselen ekonomik güçler arasında gelen Çin ve Hindistan görüşmeleri izlerken, Estonya, Peru, Ekvator, İran, Mali, Etiyopya ve Maldivler önde gelen uluslararası gruplar olarak görüşmelerde yer alacaklar.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ve diğer liderlerin görüşmelere nihai bir adım atmak ve iklim değişikliği ile mücadele konusundaki kararlılıklarını bildirmek için zirvenin sonuna doğru Bonn’a uçmaları bekleniyor.

Gündem küresel ısınma

2015 Paris Anlaşması, küresel ısınmayı yüzyılın sonuna kadar 1,5 derece veya en fazla 2 derecede sınırlama hedefi koydu. Ancak diplomatlar, ülkelerinin bu iddialı hedefe nasıl ulaşacakları konusunda ayrıntı vermedi. Bonn görüşmeleri, ülkelerin uyması gereken kural kitaplarını inceleyecek. Bonn görüşmeleri ülkelerin uyması gereken kural kitapçıklarını inceleyecek. Bu bir ulusun çabalarının diğerleriyle karşılaştırılmasını sağlamak için karbon emisyonlarının nasıl ölçüleceği konusunda uluslararası standartlar getirilmesini içermektedir. İkinci tartışma, nasıl stoklayacakları 2020’den sonra karbon emisyonlarını azaltmak için ülkelerin elde edilenin üzerine daha yeni iddialı hedefler koyup koyamayacakları ile ilgilidir. Üçüncü büyük sorun para ile ilgili. Ekonomileri fosil yakıtlardan uzaklaştıracak ve ülkeleri iklim değişikliğinin kaçınılmaz sonuçları için hazırlamakta büyük finansal kaynaklara ihtiyaç duyacaklarını kabul ediyor.

Yorumlar