Vali Aksoy’dan Başkan Toltar’a ziyaret

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar’a iadeyi ziyarette bulundu.Vali Aksoy’un ziyaretine Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, AK Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut ve yönetimi, belediye meclis üyeleri...

Google Haberlere Abone ol
Vali Aksoy’dan Başkan Toltar’a ziyaret

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar’a iadeyi ziyarette bulundu.

Vali Aksoy’un ziyaretine Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, AK Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut ve yönetimi, belediye meclis üyeleri ile Dilovası Belediye Başkan Yardımcıları da katıldı.

Toltar "Sorunlarımızı tek tek ortadan kaldırıyoruz"

Ziyarette Dilovası hakkında bilgiler veren Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, "İlçemiz Anadolu’nun dört bir yanından iş ekmek uğruna göç etmiş halkımız tarafından küçük bir Türkiye mozaiği şeklinde bir araya gelmiş halkımız tarafından oluşmaktadır. İlk kuruluşunda önemli göç alan ancak 2007 yılından sonra göç alması belli nedenlerden dolayı düşmüştür. Malum ilçemiz bazı çevre sorunları ile karşı karşıya kalmıştır. Büyük Millet Meclisi’nde bile çoğu zaman çevre sorunları ile gündeme gelmiştir. Ancak son yıllarda bu sorunlarımız yavaş yavaş ortadan kaldırılmaktadır. Belediye olarak sorunların ortadan kaldırılması ve halkımıza hizmetin en iyisini götürmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dilovası’nda ekonomik anlamda düşük gelire sahip insanlardan oluştuğu için bireysel talepler fazla oluyor. Bizde belediye olarak halkımıza elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Onun dışında ilçe olarak öncelikli sorunumuz ilçemize giriş ve çıkış konusunun bir an önce çözüme ulaştırılması için Büyükşehir Belediyemizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmasına çöp sorununa değinerek devam eden Başkan Toltar, “Çöp sorunumuz vardı. Onu Başbakan Yardımcımız Fikri Işık ve Büyükşehir Belediyemizin çalışmaları ile kaldırdık. Kömürcüler OSB zaman zaman ilçemizde önemli bir sorun olarak ortaya çıkmaktadır. İlçemizin genişleme alanı olabilecek geniş bir bölgeyi zaman zaman etrafa yayılan kömür tozları nedeni ile kullanamaz hale geldik. İki mahallemiz Kayapınar ve Turgut Özal Mahallelerimiz de kömür tozları konusunda oldukça muzdarip ancak Kömürcüler OSB’nin geçmişte kazanılmış bir hakları olduğundan dolayı bir şey yapamıyoruz” ifadelerini kullandı.

İlçedeki madde bağımlılığının her geçen gün arttığını belirten Başkan Toltar, “Madde bağımlılığı ilçemiz gençlerini her geçen gün batağa çekmektedir. Bu konuda sizlerden destek bekliyoruz. İmar konusunda sıkıntılarımız var. Geçmişte zor koşullarda buraya göç etmiş insanlarımız orman ve 2B arazileri üzerine yaptıkları yapılar sonrası imar ve iskan sorunu yaşanmaktadır. Hem ekonomik sıkıntılar yaşayan hem de ailevi sorunlar yaşayan vatandaşlarımızın oldukça fazla birde bunlara yapı sorunları eklenince bizde sosyal belediyecilik bakımından bunlara duyarsız kalamıyoruz. Elimizden geldiğince destek olmaya sorunlarını çözmeye gayret ediyoruz. Eğitim konusunda belediye olarak okullarımıza elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. İşsizlik konusunda eğitimli insan yetiştirme sorunlarımız var. İlçemiz bu şekilde günlük yaşamını sürdürmektedir. Bizde belediye olarak dediğimiz gibi hem halkımıza yardımcı olmaya hem de hizmet etmeye ekibimizle birlikte devam etmekteyiz” dedi.

Vali Aksoy "Sorunları birlikte çözeceğiz"

Başkan Toltar’ın konuşmasının ardından Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy yaptığı konuşmadan Başkan Toltar’a yaptığı açıklamalardan dolayı teşekkür ederek, "Göreve geldiğimizden bu yana bölgemizi tanımaya ve sorunları çözmeye çalışıyoruz. Uyuşturucu konusunda elimizden geldiğince konuya hassasiyet göstermeye çalışıyor ve çok sayıda önemli operasyonlar yaparak sorunu ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. İşsizlik ve istihdam sorununda çalışmalar yapıyoruz. OSB’lerin arayacağı kalifiyede eleman yetiştirilmesi konusunda çalışmalara ağırlık vermeliyiz. Kömürcüler OSB’den bahsettiniz. OSB’leri yok saymamız mümkün değil. Sonuçta önemli bir istihdam merkezlerimiz. Ancak Kömürcüler OSB’nin alması gereken tedbirler varsa onları da OSB yönetimi ile tekrar görüşürüz. Gerekli tedbirlerin alınması konusunda üzerimize düşeni yaparız. Diğer konular ve çalışmalar ile ilgili olarakta zaman zaman bir araya gelerek sorunların çözülmesi noktasında hep birlikte çalışacağız” açıklamalarında bulundu.

Yorumlar