Özel çocukların 1. Münazara Yarışması gerçekleştirildi

Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilde düzenlenen 1. Münazara yarışması Edirne’de de gerçekleştirildi.Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Evleri ve Çocuk Evleri Sitesinde kalan çocukların ile...

Google Haberlere Abone ol
Özel çocukların 1. Münazara Yarışması gerçekleştirildi

Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilde düzenlenen 1. Münazara yarışması Edirne’de de gerçekleştirildi.

Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Evleri ve Çocuk Evleri Sitesinde kalan çocukların ile Sosyal Ekonomik Destek alan çocukların katılımı ile Melahat Hulusi Datenin Çocuk Evleri Sitesinin Çok amaçlı salonunda yapıldı.

Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Bakanlığın Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünün önderliğinde düzenlenen münazaranın amacı, bakanlığımızın sunmuş olduğu sosyal hizmet modellerinden faydalanan çocukların; özgüven ve sorumluluk duygularını geliştirmek, farklı görüşleri bir arada yaşatabilme ve empati kurma duygularını geliştirmek, kendilerini sözlü olarak ifade edebilmelerini sağlamak, fikir üretme ve problemlere çözüm bulma yeteneklerini geliştirmek, antitezler üretme, herhangi bir konuda mantık yürütme, araştırma yapma, düşüncelerini savunacak kanıtlara ulaşma, tezler ve istatistik bilgileri yoluyla savunma becerilerini geliştirmelerine ortam hazırlamaktır” denildi.

Jüri önünde gerçekleşen 1. Münazara final yarışmasında Sosyal Ekonomik Destek alan ve Çocuk Evleri Sitesinde kalan çocuklardan oluşan Karma Grup birinci oldu. Münazaraya katılan çocuklara İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen törenle katılım belgeleri ve hediyeleri takdim edildi.

Yorumlar