Kocaeli'de "Gaziantep Tanıtım Günleri" başladı

- Başbakan Yardımcısı Işık: - "Çalışmayı bir sanat haline getirmek, yemeği bir sanat haline getirmek Gaziantep'te ete kemiğe bürünmüş. Bu açıdan imrendiğim şehirlerden biridir Gaziantep"

Google Haberlere Abone ol
Kocaeli'de "Gaziantep Tanıtım Günleri" başladı

KOCAELİ (AA) - Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, "Çalışmayı bir sanat haline getirmek, yemeği bir sanat haline getirmek Gaziantep'te ete kemiğe bürünmüş. Bu açıdan imrendiğim şehirlerden biridir Gaziantep." dedi.

Işık, Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi'nde, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep İl ve İlçe Dernekleri Federasyonu'nca düzenlenen "1. Gaziantep Tanıtım Günleri" açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her şehrinin güzel olduğunu söyledi.

Kocaeli'nin Türkiye'nin bir hülasası olduğunu ifade eden Işık, Türkiye'deki her şehirden insanın huzur ve kardeşlik içinde burada yaşamaya devam ettiğini kaydetti.

Işık, Kocaeli'nin bu noktada İstanbul ve Ankara gibi Türkiye'yi buluşturan ortak zemin olduğunu dile getirerek, "Kocaeli, aslında Türkiye'nin yerel kültürlerinin bir harmanı içerisinde buluştuğu şehirlerimizden biri. Hiç kuşkusuz Türkiye'nin bu noktada en önemli şehirlerden birisi Gaziantep. Gaziantep'in çok çalışkan bir insanı var ama sadece kendi çalışmaz yanındakini de çalıştırır. Memlekete istihdam oluşturur, üretim yapar, gerçekten memleket için canını dişine katar çalışır. Savaş mı var? Gider savaşır onun için zaten Antep, gazi olmuştur." ifadesini kullandı.

Işık, Gaziantep'in dünyanın en güçlü mutfaklarından biri olduğunu aktararak, "Sadece kendi yemez yedirmeyi de çok sever. Gaziantep'e gidip de memnun ayrılmayan bir tane insanı tanımıyorum. Misafir ağırlaması dillere destandır. Çalışmayı bir sanat haline getirmek, yemeği bir sanat haline getirmek Gaziantep'te ete kemiğe bürünmüş. Bu açıdan imrendiğim şehirlerden biridir Gaziantep. Kocaeli'de yaşayan değerli hemşehrilerimiz, Gaziantep tanıtımı için burada güzel stantlar açmışlar. Bunun mesajı var, her şeyi burada görüp tadacaksınız ama doyumluk olanı Gaziantep'te." diye konuştu.

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy da Gaziantep'in Türkiye'nin önemli üreten kentlerinden biri olduğunu belirterek, üretimi, kültürel değerleri ve gastronomisiyle Gaziantep'in dünyadaki yerini aldığını söyledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise Gaziantep'in üretken, çalışkan ve güzel yürekli insanların şehri olduğunu kaydetti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de Gaziantep'in mültecilere ev sahipliği yapan ensar bir kent olduğunu belirterek, üreten şehir olması nedeniyle Kocaeli'yle ortak yapısı bulunduğunu bildirdi.

Anadolu hazinesini dünyaya anlatmaları gerektiğini ifade eden Şahin, medeniyet ve kültürlerinin kendilerine emanet edildiğini ve bunu uluslararası boyuta taşımak istediklerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Işık ve beraberindeki protokol üyeleri, etkinliğin açılış kurdelesini kesti.

Işık ve beraberindekiler, daha sonra alandaki stantları gezdi.

Yorumlar