2018 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda

- CHP İzmir Milletvekili Temizel: - "(Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı) 1990'ların başından beri bu projede özellikle Aralık İlçesindeki Umut Köprüsü'nün temelini atanlardan başlayarak, bu projenin açılışını yapan herkesi candan kutluyorum. Bu önemli bir olay. İşte bu Türkiye projesidir" - HDP İstanbul Milletvekili Paylan: - "Eskiden hep kamu yatırımları yapılırdı. Şimdi kamu yatırımı çok azaldı ve hep ihaleye çıkıyorsunuz. İhaleye çıktığınız firmaların isimleri de hep belli. Devlet bu yatırımları yapıyordu, gerekirse borçlanarak yine yapar" - MHP Denizli Milletvekili Ayhan: - "Akdeniz'de kıyısı olan İspanya ve Yunanistan gibi ülkelerle kıyaslandığı zaman ülkemizin, liman altyapısının, kapasitesinin yetersiz düzeyde kaldığını görüyoruz"

Google Haberlere Abone ol
2018 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda

TBMM (AA) - CHP İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı'nın açılmasına ilişkin, "1990'ların başından beri bu projede özellikle Aralık İlçesindeki Umut Köprüsünün temelini atanlardan başlayarak bu projenin açılışını yapan herkesi candan kutluyorum. Bu önemli bir olay. İşte bu Türkiye projesidir." dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarının bütçeleri görüşülüyor.

CHP İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel, Kars'tan Asya'ya, Kafkaslar üzerinden bütün Asya'ya kadar uzanan bir tren yolunun kendisinin de hayali olduğunu belirterek, "Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'nun açılması benim hayalim açısından da bir başlangıç olsun. Bu hayalin gerçekleştirilmesi gerçek anlamıyla bir ülke projesiydi. 1990'ların başından beri bu projede özellikle Aralık İlçesindeki Umut Köprüsü'nün temelini atanlardan başlayarak bu projenin açılışını yapan herkesi candan kutluyorum. Bu önemli bir olay. İşte bu Türkiye projesidir." diye konuştu.

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan da yapılan yolların ilk etapta iyi gibi geldiğini ancak daha sonra bakıldığında etrafında bulunan merkezlere gürültü yarattığını belirterek, şikayetler sonrasında ses duvarı yapılmasının istenmesine rağmen bunun gerçekleştirilmediğini ileri sürdü.

Paylan, eskiden hep kamu yatırımları yapıldığını, şimdi ise bunun çok azaldığını ve ihaleye çıkıldığını savundu. İhaleye çıkılan firmaların isimlerinin belli olduğunu vurgulayarak, firma isimlerini okuyan Paylan, "Devlet bu yatırımları yapıyordu, gerekirse borçlanarak yine yapar. Devlet mal sahibiyken, kiracı durumuna düşürülüyor ve ciddi zararlar ediliyor." dedi.

Wikipedia'ya erişim engeline değinen Paylan, erişim engeli olan diğer ülkelerin isimlerini saydı.

Paylan, "Sayın Bakan, biz bu ligi hak ediyor muyuz? Bir bilgi yanlış diye 'o bilgiye ulaşamazsınız' dediğimiz zaman dünyada hangi lige düşüyoruz. Gençlerimiz, bilginin sansürlendiği bir ülkede kalmak isterler mi? Güvenlik, özgürlük dengesini kuramadığımız süresince birinci lige çıkma hayalleri olan ülkemiz, üçüncü hatta dördüncü ligdeki ülkelerle anılır duruma geldi." ifadesini kullandı.

MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan da ulaştırma sektöründe zaman ve maliyetin önemine işaret ederek, kıyı yapılarının ekonomik ve ticari hayatta çok önemli yeri olduğunu belirtti.

Ayhan, "Akdeniz'de kıyısı olan İspanya ve Yunanistan gibi ülkelerle kıyaslandığı zaman ülkemizin, liman altyapısının, kapasitesinin yetersiz düzeyde kaldığını görüyoruz." diye konuştu.

Yorumlar