Kumanova'daki silahlı çatışma

- Kosova'nın başkenti Priştine'de toplanan bir grup vatandaş ve mahkum aileleri, Kumanova’daki silahlı çatışma davasında verilen kararı protesto etti

Google Haberlere Abone ol
Kumanova'daki silahlı çatışma

PRİŞTİNE (AA) - Kosova'da 2015 yılında Kumanova'da düzenlenen silahlı çatışmayla ilgili görülen davada verilen karar protesto edildi.

Başkent Priştine'de Zahir Payaziti Meydanı'ndan Makedonya'nın Priştine Büyükelçiliğine yürümek isteyen bir grup vatandaş ve mahkum ailelerine polis izin vermedi. Gruptakiler bunun üzerine hükümet binasına yürüdü.

Kosova Başbakanı Ramush Haradinaj, hükümet binasının önünde İskenderbey Meydanı'nda gruptakilere yönelik yaptığı konuşmada, olayla ilgili uluslararası tarafsız bir soruşturmanın yapılması için çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek "Ancak bu Kumanova olayından önceki süreci de kapsamalı. Dün olanlardan dolayı şaşkınız." ifadesini kullandı.

Haradinaj, Kosova’nın Üsküp Büyükelçisinden konuyla ilgili kendilerini bilgilendirilmelerini istediklerini, sanık ailelerine aralarından birer temsilci seçerek konuyu görüşmek üzere başbakanlığa davet etti.

Protestocular Başbakan Haradinaj ile görüşmelerinin ardından dağıldı.

- Bir kişi daha ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı

Öte yandan Üsküp Asliye Mahkemesindeki davayla ilgili 37 sanıktan ayrı yargılanan bir kişi ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Üsküp Ceza Mahkemesinde dün görülen davada 37 sanıktan 4'ü beraat etmiş, 7'si ömür boyu, diğer 26 kişi 12 ile 40 yıl hapis cezalarına çarptırılmıştı.

- Kumanova'daki silahlı çatışma

Makedonya polisi, ülkenin kuzeyindeki Kumanova'nın Tode Mendol Mahallesi'nde 9 Mayıs 2015 sabahı, silahlı bir grubun bulunduğu eve operasyon düzenlemiş, binadakilerin silahla karşılık vermesi üzerine taraflar arasında çatışma çıkmıştı.

Çatışma yaklaşık 28 saat sürmüş, polislerden 8'i hayatını kaybetmiş, 37'si yaralanmıştı. Olayda 10 saldırgan ölmüş, 69 ev hasar görmüş, 100'ün üzerinde aile evlerini terk etmek zorunda kalmıştı.

Yorumlar