Albaraka Garaj Fintech Hackathonu'nu kazananlar açıklandı

- Temassız ödeme çözümü sunan ÖdEfendi projesi birinci olurken, machine learning üzerine kurulu robo-danışmanlık uygulaması projesi İrfan ikinci, sanal çağrı merkezi projesi Hypersoft üçüncü oldu

Google Haberlere Abone ol
Albaraka Garaj Fintech Hackathonu'nu kazananlar açıklandı

İSTANBUL (AA) - Gelecekte finans dünyasının yönünü belirlemek isteyen ve kod yazılımı bilgisi ile bu alandaki en yaratıcı iş fikirlerini hayata geçirebileceğine inanan yazılımcıların katıldığı Albaraka Garaj Fintech Hackathonu'nu kazananları belli oldu.

Albaraka'dan yapılan açıklamaya göre, www.albarakagaraj.com adresi üzerinden başvuruların alındığı Albaraka Garaj Fintech Hackathonu kapsamında dereceye giren ÖdEfendi: Temassız Ödeme Çözümü projesi birinci olurken, İrfan: Machine Learning üzerine kurulu robo-danışmanlık uygulaması projesi ikinci, Hypersoft: Sanal Çağrı Merkezi projesi üçüncü oldu.

Ödül töreninde birinci olan ekibe 10 bin liralık ödülü Albaraka Genel Müdür Yardımcısı Temel Hazıroğlu, ikinci olan ekibe 7 bin 500 liralık ödülü Albaraka Banking Group CIO Ahmed Albalooshi ve üçüncülük kürsüsüne çıkan ekibe 5 bin liralık ödülü ise Albaraka Genel Müdür Yardımcısı Fatih Boz takdim etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku, katılım bankacılığı iş modellerine ve fikirlerine sahip girişimci adaylar ile şirketlere destek olup yatırım yapmanın sektörün gelişimine olumlu katkı sağlayacağına inandıklarını belirtti.

Albaraka Türk'ün misyonları arasında yer alan bu düşünce ile teknoloji alanındaki yenilikçi fikirlere hayat vermek ve bu alanda çalışmaları bulunan girişimcileri desteklemek üzere Albaraka Garaj Startup Hızlandırma Merkezi'ni hayata geçirdiklerini kaydeden Utku, Albaraka Garaj bünyesinde teknoloji tabanlı iş fikirlerine ve projelere sahip girişimcileri desteklemeye devam ettiklerini, Albaraka Garaj Fintech Hackathonu uygulamasını da bu yöndeki hedefleri doğrultusunda gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Utku, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Albaraka Garaj Fintech Hackathonu geleceğin finans teknolojilerini yeniden şekillendirmek isteyen kodlama, tasarım ve pazarlama ekiplerinin iki gün boyunca fikirlerini demolara dönüştürdüğü ve en sonunda büyük ödül için jüri karşısında sunumlarını gerçekleştirdiği inovatif ve dinamik bir etkinlik oldu. Yeni teknolojiler ile birlikte inovasyonun akıl almaz hızına yetişebilmek için partnerlere, fintech girişimlerine ve yıkıcı inovatörlere ihtiyacımız var. Amacımız, klasik bankacılık kanallarını dışında yeni bir dijital sosyal bankacılık kanalları icat edilmesine öncülük etmek. Müşterilerimizin istediği kanallardan istediği zaman bize ulaşabilmesi bizim için çok önemli. Bu doğrultuda girişimci adaylarından müşterilerimize daha iyi hizmet sunacak fikir ve projeler bekliyoruz. Yeni uygulamalar ile müşterilerimizin tüm nakit akışını yönetebileceği inovatif bir çözüm sunmak istiyoruz."

Yorumlar