Kolombiya'da yeni Konut, Şehir ve Bölge Bakanı Ortega oldu

BOGOTA (AA) - Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, Devlet Başkanlığı Yüksek Danışmanı Camilo Sanchez Ortega'yı Konut, Şehir ve Bölge Bakanı olarak atadı.Santos, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, koalisyonun eski...

Google Haberlere Abone ol
Kolombiya'da yeni Konut, Şehir ve Bölge Bakanı Ortega oldu

BOGOTA (AA) - Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, Devlet Başkanlığı Yüksek Danışmanı Camilo Sanchez Ortega'yı Konut, Şehir ve Bölge Bakanı olarak atadı.

Santos, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, koalisyonun eski ortağı Radikal Değişim Partisinden (PCR) Jorge Enrique Velez'in istifasıyla boşalan Konut, Şehir ve Bölge Bakanlığına Ortega'nın getirildiğini duyurdu.

Santos, bayındırlık konusunda danışmanlığını yapan Ortega'ya ilişkin "Daha çok Kolombiyalının ev sahibi olması için devam etmesi gereken bir görevi var." ifadesini kullandı.

Devlet Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada da ekonomi eğitimi alan Ortega'nın, kamu maliyesi alanında uzmanlık, yönetim ve demokrasi konularında yüksek lisans yaptığı bilgisi paylaşıldı.

PCR'nin hükümeti oluşturan Ulusal Birlik koalisyonundaki son üyesi olan Velez, Özel Barış Hukuku için yaptığı eleştirilerden ötürü ekim başlarında Santos'un isteğiyle istifa etmişti.

PCR Genel Başkanı German Vargas Lleras da mart ayında devlet başkan yardımcılığı görevinden istifa etmişti. Lleras, 2018 yılında düzenlenecek devlet başkanlığı seçimlerindeki en güçlü adaylar arasında gösteriliyor.

Yorumlar