Kilis'e düşen roket mermileri 4 Suriyeli'yi öldürdü

Suriye'de IŞİD ve Şam rejiminin kontrolündeki bölgelerden bugün çok sayıda roket mermisi ve havan topu Kilis ve Hatay'a düştü. Kilis'te şu ana kadar 4 kişi hayatını kaybetti. Hatay'da ise can kaybı yok. TSK angajman kuralları gereği roketlerin geldiği bölgeyi ateş altına aldı

Google Haberlere Abone ol
Kilis'e düşen roket mermileri 4 Suriyeli'yi öldürdü

Türkiye-Suriye sınırının Kilis-Bab bölgesinde IŞİD ile muhalifler arasında yaşanan şiddetli çatışmalar sınırın bu tarafını da etkilemeye devame diyor. Son olarak, Bap bölgesinden ateşlenen 5 Katyuşa roketatar mermisi, aralıklarla Kilis kent merkezine düştü. Yerleşim alanları ile boş araziye düşen roket mermileri üçü çocuk dört kişinin ölümüne neden oldu. Aynı patlamalarda altı kişi de yaralandı. Türk Silahlı Kuvvetleri angajman kuralları çerçevesinde roketlerin geldiği bölgeyi yoğun bir topçu ateşine tuttu.

Suriye sınırının Kilis'e komşu noktası Bap bölgesinden bugün ateşlenen beş Katyuşa roketatar mermisi, bugün 14.45 ile 16.40 saatleri arasında Kilis şehir merkezine düştü. Paniğe yol açan patlamalarda birlikte olay yerlerine ambulans ve güvenlik güçleri sevkedildi.

Sınırın öte tarafından gelen roketlerden ikisi Abdullah Gül Bulvarı üzerindeki Devlet Hastanesi'nin arkasında bulunan oksijen deposu yakınına düştü. Ekipler tarafından yapılan incelemede Devlet Hastanesi yakınındaki arazideki patlamalarda kimsenin yaralanmadığı belirlenirken, hastane güvenlik amacıyla geçici olarak boşaltıldı.



Kim tarafından atıldığı henüz bilinmeyen Katyuşa roketlerinden ikisi Yavuz Sultan Selim Mahallesi bölgesine düştü. Burada Mehmet Keçik Orta Okulu yanındaki araziye düşen roketatar mermisiyle, burada çobanlık yapan 40 yaşındaki Kamil Cerruh yaşamını yitirdi, bahçede bulunan orta okul öğrencisi 14 yaşındaki Mehmet Sarıbuğday ise yaralandı. Patlamada Suriyeli çobanın otlattığı 10 koyun da telef oldu. Okuldaki öğrenciler ise tahliye edildi. Paniğe kapılan öğrenci velileri çocuklarını okuldan alarak evlerine döndü.

Patlamalarda hayatını kaybeden Suriyelinin parçalanan cesedi morga konulurken, yaralı öğrenci ise sağlık görevlileri tarafından ambulansla hastaneye götürülerek tedaviye altına alındı.

Kilis'in Hakverdi Mahallesi'nde bir apartmanın terasına roketatar mermisinin isabet etmesi sonucu ise 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı. Buradaki yaralılar da hastaneye kaldırıldı.

Güvenlik ekiplerin incelemesinin ardından mermilerin geldiği tespit edilen IŞİD denetimindeki Suriye'nin Bap bölgesi, sınır hattında konuşlu topçu birlikleri tarafından fırtına obüsleriyle ateş altına alındı. Bugün düşen roketlerde toplam 3'ü çocuk 4 kişi hayatını kaybetti. 6 kişi de yaralandı.

Son bir ayda Suriye'den ateşlenerek Kilis'e düşen Katyuşa roketatarlarla yaşamını yitirenlerin sayısı ise böylece 9'e yükseldi.

KİLİS VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

Konuyla ilgili Kilis Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Kilis şehir merkezinin muhtelif yerlerine 18.04.2016 tarihinde 14:38 - 16:40 saatleri arasında Suriye’den atıldığı tespit edilen 4 roket düşmüştür. Olayda Kilis’te yaşayan 4 Suriye vatandaşı (3’ü çocuk) hayatını kaybetmiş olup, 1 vatandaşımız ile 5 Suriye vatandaşı yaralı olarak Kilis Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştır. Vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

HATAY'A DA TOP MERMİSİ DÜŞTÜ

Kilis'teki duruma benzer gelişmeler Hatay'ın Yayladağı ilçesinde de yaşanıyor. Topraktutan Hudut Karakolu yakınlarındaki kırsal alana, Suriye'den atıldığı belirlenen top mermisi düştü. Alınan bilgiye göre, Esed rejiminin, Türkmendağı ve Cebel Ekrad'a yönelik saldırıları sürerken, Yayladağı'nın en güney noktasında bulunan Topraktutan Hudut Karakolu yakınlarına top mermisi isabet etti.

Burada ise Şam yönetiminin elinde bulunan bölgesinden atıldığı belirlenen merminin kırsal alana düşmesi nedeniyle can veya mal kaybı yaşanmadı. Sınır birlikleri, top mermisinin geldiği noktaya misliyle atış gerçekleştirdi.

 

Yorumlar