Kilis'te her türlü toplantı yasaklandı

30 gün boyunca Kilis'te düzenlenmesi planlanan her türlü toplantı, organizasyon, yürüyüş ve benzeri şeyler valilik tarafından yasaklandı.

Google Haberlere Abone ol
Kilis'te her türlü toplantı yasaklandı
Kilis Valiliği Suriye'de devam eden karışıklıklar sebebiyle roketlerin Kilis'e düşmesi nedeniyle, sosyal medyada mültecilere yönelik tepkilerin provoke edilmeye çalışıldığı belirtti.

Bu sebeplerden dolayı, kent genelinde düzenlenecek her türlü gösteri, yürüyüş ve toplantının 30 gün süreyle yasaklandığı duyurulan açıklama şöyle;

"2011 yılından itibaren Suriye’ de devam eden iç karışıklık ve savaş ortamının etkileri ilimiz, ülkemizde de hissedilmektedir. DAEŞ bölgesinden atıldığı değerlendirilen roketlerin, ilimizin muhtelif yerlerine düşmesi neticesi can ve mal kayıpları meydana gelmiştir. Yaşanan süreçte sosyal ağlar üzerinde ve diğer iletişim kanallarıyla toplumu provoke etmeye çalışan kişi, gruplar tarafından Suriyeli misafirlere yönelik tepkisel eylemler gerçekleştirilmek istenildiği görülmüştür. Bu tür faaliyetlerin barış ve kardeşlik ruhunu, ilimizin huzur ve güvenliğini olumsuz etkilediği, sınır ili olmamız nedeniyle açık alanlarda oluşan toplulukların telafisi mümkün olmayan olaylara sebebiyet verebileceği değerlendirilmektedir. Belirtilen nedenlerle, 2911 Sayılı Kanunun milli güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi ve başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması başlığı altında yer alan; herkes önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir. Toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı, ancak milli güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlakın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla ve kanunla sınırlanabileceğini ifade eden Anayasanın 34. maddesi, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 10-17-23 ve 32. maddeleri ile Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun Uygulanmasına Dair Yönetmeliğin 5. maddesi, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu 11/A ve 11/C maddelerine istinaden Kilis il genelinde toplantı, gösteri ve yürüyüşler 30 otuz gün süre ile yasaklanmıştır."

Yorumlar