HDP Diyarbakır yöneticisi tutuklandı

Diyarbakır'da HDP ve DBP'ye yönelik operasyonlarda partilerin yöneticilerinin arasında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındıktan sonra tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
HDP Diyarbakır yöneticisi tutuklandı

PKK'ya yönelik soruşturma kapsamında Ankara'da gözaltına alınan HDP saymanı Hüseyin Yılmaz, tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince terör örgütüne yönelik çalışmalar kapsamında bazı adreslere düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve aralarında HDP ve DBP ile Özgür Kadınlar Kongresi (KJA) üyelerinin de yer aldığı 17 şüpheliden işlemleri tamamlanan 5 kişi adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki sorgularının ardından nöbetçi 2. Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan şüphelilerden 4'ü "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı, bir şüpheli ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

Ankara'da gözaltına alındıktan sonra Diyarbakır'a getirilen HDP saymanı Hüseyin Yılmaz da emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Yılmaz, savcılıktaki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı.

Böylece soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 5'e yükseldi. Gözaltındaki 11 kişinin emniyetteki işlemleri sürdürülüyor.

Yorumlar