Akşehir Belediyesinden aşure ikramı

Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Aşure ikramı, bu yıl da yapıldı.Akşehir Belediyesi’nin geleneksellerinden biri olan "Aşure İkramı", bu yıl da halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti....

Google Haberlere Abone ol
Akşehir Belediyesinden aşure ikramı

Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Aşure ikramı, bu yıl da yapıldı.

Akşehir Belediyesi’nin geleneksellerinden biri olan "Aşure İkramı", bu yıl da halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti. Cumhuriyet Meydanı’ndaki program öncesi, Akşehir Belediyesi Mehter Grubu tarafından bir gösteri sunuldu. Mehter gösterisinin ardından önümüzdeki yılın bereket ve bolluk içinde geçmesi için dua edildi. Duanın ardından programa katılan ilçe protokolü tarafından 3 ayrı noktada dağıtılan ve yaklaşık 5 bin kişilik olan aşure, vatandaşlardan gelen yoğun ilgi sayesinde kısa sürede tükendi. Aşureden alan vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı’nda buldukları boş bir alanda hemen tadına bakarken, bazıları da evlerinden getirdikleri kaplara aşure doldurtarak bu lezzeti ev halkıyla paylaşmayı tercih etti.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki programa, AK Parti Konya Milletvekili Dr. Mustafa Baloğlu, Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk, Belediye Başkan Vekili Özgür Kaçar, İlçe Protokolü, bazı kamu kurum müdür ve amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorumlar