Kılıçdaroğlu: "Ayrım yapmadan hizmet edeceksiniz"

Edirne’nin Keşan ilçesinde açılışa katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’li belediye başkanlarına tavsiyede bulunarak, "Ayrım yapmadan hizmet edeceksiniz" dedi.Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,...

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: "Ayrım yapmadan hizmet edeceksiniz"

Edirne’nin Keşan ilçesinde açılışa katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’li belediye başkanlarına tavsiyede bulunarak, "Ayrım yapmadan hizmet edeceksiniz" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Edirne’nin Keşan ilçesinde Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksinin açılışına katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılışta Keşan Belediyesinin hizmetlerini konu alan film katılımcılara izlettirildi. Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, programda yaptığı konuşmada, "Bu mutlu günümüzde Sayın Genel Başkanımızı aramızda görmekten onur duymaktayım. İçerisinde en önemlisi olan 13 senenin ürünlerini paylaştık. Hepsi emek dolu. Bir kenti 0’dan ele aldık. En son doğal gaz çalışmalarımız bitmek üzere. Çalışmalar yüzde 85 oranında. Hava kirliliğinden kurtulacağız. Bu tesisten gurur duyuyorum. Projeye çok önem verdik. Bu projenin hayata geçirilmesinde herkese teşekkür ediyorum. Heyecanım nedeniyle fazla konuşamıyorum. Yaptıklarımız ortada" dedi.

"Ayrım yapmadan hizmet edeceksiniz"

Keşan’da olmaktan gurur duyduğunu söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Belediye başkanımız konuşurken biraz heyecanlıyım dedi. Heyecan her zaman güzeldir. Heyecan olmazsa halka hizmet edemezsiniz. Bu açıdan belediye başkanımız heyecanı Keşan heyecanıdır, dostluk heyecanıdır. Kendini kutluyorum. Keşan İstanbul gibi İzmir gibi Edirne gibi büyük bir kent değil. İmkanları da sınırları. Her belediye başkanına söylediğim gibi. Seçileceksiniz güzel. Halk oy verdiği koltuğa oturdunuz. Her kuruşun hesabını millete vereceksiniz. Oy versin vermesin ayrım yapmadan hizmet edeceksiniz. Bu bizim sosyal demokrat anlayışımızdır. İnsanı seviyoruz. Bütün Keşan’ı kucaklayacağız. Belediye başkanımızın felsefesi budur. Bu tüm belediye başkanımız için geçerlidir" şeklinde konuştu.

"Sözümüzün arkasındayız"

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hatırlar mısınız seçimlerde asgari ücret net bin 500 TL olmalı demiştik. Bize itiraz etmişlerdi, ’nasıl yapacaksınız parayı nereden bulacaksınız?’ diye sormuşlard. Bugün tüm belediyelerimizde çalışanların asgari ücreti en az bin 500 TL’dir. Türkiye genelinde o yetkiyi alamadık ama yerel yönetimlerde gücümüzün olduğu yerlerde asgari ücreti 1500 lira yaptık. Demek ki hesabı iyi yaparsınız verdiğiniz sözü tutabilirsiniz. Biz verdiğimiz sözü belediyelerde tutuyoruz ama devasa . Türkiye Cumhuriyeti’ni yöneten hükümet bin 500 TL sözünü sözü veremedi, verseydi de yerine getiremezdi. Biz sözümüzün arkasındayız. Adam verdiğimiz söz tutarız."

"Belediyeleri ben seçmem"

Taş ocakları nedeniyle yaşanan şikayetleri bildiğini dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu, "Çevreyi katledersiniz insan huzursuz olur. Belediye başkanlarımız bu tür alanlara önem verirler. İstanbul’da olsaydı bu merkezin yerine 35-40 katlı binalar olurdu. Keşan bunu böyle yapmadı. Bu meydanda bayramlar yapılacak, halaylar çekilecek. Meydanlar kentin enerjisini boşalttığı yerlerdir. Keşan’da böyle bir meydana kavuştuğu için belediye başkanımızı teşekkür ediyorum. Belediyeleri ben seçmem, siz seçersiniz. Belediye başkanın arkasında durduğunuz sürece saygı duyarız" diye konuştu.

"Neden istifa ettirelim?"

Kıçıldaroğlu, "Diyorlar ki belediye başkanlarını istifa ettirdik. Niçin? Bilmiyoruz. Geçen bu zat demiş ki ‘Biz ettirdik şimdi sıra CHP’de.’ CHP de istifa ettirsin.’ Neden istifa ettirelim? Hangi gerekçe ile istifa ettireceğiz? İstifa ettirmezlerse İç İşleri Bakanlığını harekete geçireceklermiş. Geçirmezsen adam değilsin. Geçir kardeşim. Bizim belediyelerimizde günün 24 saatinde müfettiş var. İşin özeti çok zor şartlarda görev yapıyor başkanlarımız. Hükümetin baskısı var. Halka hizmet etmekten bizi döndüremezler. Bizim ruhumuz halka hizmetle doludur. Siyaset cebi doldurmak değildir. Siyaset halka adanmışlıktır. Onlar fakirden alıp yandaşa aktarıyorlar. Allah’ın izniyle iktidar olduğumuzda yandaştan alıp halka dağıtacağız" dedi.

Konuşmaların ardından kompleksin açılışı yapıldı.

Yorumlar