Kızını kanserden kaybeden baba, okuluna dava açmaya hazırlanıyor

Samsun’da 3,5 yıldır mücadele ettiği kansere yenik düşen lise son sınıf öğrencisi Reyan Kaya’nın babası Mehmet Kaya (51), kızının okuluna dava açacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kızını kanserden kaybeden baba, okuluna dava açmaya hazırlanıyor

Samsun’da 3,5 yıldır mücadele ettiği kansere yenik düşen lise son sınıf öğrencisi Reyan Kaya’nın babası Mehmet Kaya (51), kızının okuluna dava açacağını söyledi.

Samsun’da 3,5 yıldır mücadele ettiği kansere yenik düşen lise son sınıf öğrencisi Reyan Kaya (17), 26 Eylül’de gözyaşları içerisinde toprağa verilmişti. Samsun’da 19 Mayıs Anadolu Lisesinde 3 yıl okuyan, daha sonrasında tedavi olmak için devamsızlık yapınca özel bir okulda öğrenimine devam etmek zorunda kalan Reyan Kaya, 3,5 yıl boyunca kemik kanseri hastalığıyla verdiği mücadeleyi geçen ay kaybetmişti.

Kızının hayatını kaybetmesinde eski okulunun yöneticilerinin etkisi olduğunu iddia eden baba Mehmet Kaya, okul yönetiminin okulun duvarına astığı Reyan’ın fotoğrafının bulunduğu yazının kızının moralini bozduğunu ve ölümünü hızlandırdığını iddia ederek, okul müdürü İ.A. ve müdür yardımcısı A.S. hakkında “18 yaş altındaki kanser tedavisi gören bir öğrenciyi teşhir etme ve moralini bozma” gerekçesiyle Pazartesi günü savcılığa giderek suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

"Kızımın fotoğrafının olduğu yazıyı okula asarak moralini bozdular"

Kaya, “Bizim sorunumuz, okul yönetimi kızımın resminin bulunduğu yazıyı okulun her yerine asmasıdır. Kızımın resmi olan bu yazının okula asılması yasal değildir. Okula asılan yazıda, ‘Biz veliye her türlü kolaylığı gösterdik, yardım etmeye çalıştık ama veli kendi isteğiyle kızını okuldan aldı’ yazıyor. Biz çocuğumuzun okula gelmesi gerektiğini söylüyoruz. Çocuğumu ayakta tutan okuldu” dedi.

Kaya, Pazartesi günü Samsun Adliyesine giderek okul idarecileri hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirterek, “Okul yönetimi, 18 yaşından küçük olan kızımın resimli yazısını okulun her yerine asarak suç işlemişlerdir. Avukatım bununla ilgili gerekli incelemeleri yaptı. 18 yaş altında ve kanser tedavisi gören bir çocuğa dünyanın her yerinde herkes moral vermeye çalışırken, okula astıkları bu yazı ve resimlerle kızımın moralini bozmuşlardır. Bu manevi yönden de bir suçtur” diye konuştu.

Yorumlar