Puigdemont: “Madrid’in agresif tutumuna karşı buradan demokrasiyi savunmaya devam edeceğiz”

Eski Katalan Lider Carles Puigdemont, “Madrid’in agresif tutumuna karşı buradan demokrasiyi savunmaya devam edeceğiz” dedi.Görevine son verilen Katalan Lider Carles Puigdemont, Brüksel’de basına açıklamalarda bulundu. Puigdemont, “Bizim...

Google Haberlere Abone ol
Puigdemont: “Madrid’in agresif tutumuna karşı buradan demokrasiyi savunmaya devam edeceğiz”

Eski Katalan Lider Carles Puigdemont, “Madrid’in agresif tutumuna karşı buradan demokrasiyi savunmaya devam edeceğiz” dedi.

Görevine son verilen Katalan Lider Carles Puigdemont, Brüksel’de basına açıklamalarda bulundu. Puigdemont, “Bizim burada olmamızın sebebi İspanya’nın attığı adımla olmuştur. Açılan dava Madrid’in ne kadar agresif olduğunu ortaya koymuştur. Burada hukuki olarak devam ettirilemeyecek bir davadan bahsediyoruz. Suçlama sonrası hapis cezasının getirilmesi, ev hapsi gibi uygulamalar. Ben meşru başkan olarak buraya geldim. Katalonya’yı Avrupa Birliğinin kalbinde göstermek istedim. Suçların değil fikirlerin yargılandığını ve cezalandırıldığını göstermek için Brüksel’e geldim. Biz Katalan halkının sesini duyurmak için buradayız. Hem diyalog hem de müzakere için kararlılığımızın sürdüğünü belirtmek istiyorum. Biz uygulanan tüm agresif tutuma karşı buradan demokrasiyi savunmaya devam edeceğiz. Sertleşmeyeceğiz, Madrid’e şiddet göstermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Yorumlar