Mersin'de 30 bin öğrenci sinemayla buluşturulacak

- Kentte sinemaya gitme imkanı bulamayan 30 bin ortaokul öğrencisi, "Öğrenciler Sinema ile Buluşuyor Etkinliği" kapsamında sinemaya gidecek - İl Milli Eğitim Şube Müdürü Bağış: - "Böylesi etkinliklerle öğrenciler kültürel, sosyal, sanatsal ve duygusal olarak gelişecek"

Google Haberlere Abone ol
Mersin'de 30 bin öğrenci sinemayla buluşturulacak

MERSİN (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği arasında yapılan iş birliğiyle "Öğrenciler Sinema ile Buluşuyor Etkinliği" kapsamında Mersin'de sinemaya gitme imkanı bulamayan 30 bin ortaokul öğrencisi sinemayla buluşacak.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, kentte İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı iş birliğinde yürütülecek etkinlik süresince 30 bin öğrenci kentteki 3 ayrı sinemada 22 Aralık'a kadar hafta içinde sinemaya götürülecek.

Öğrencilerin okuldan sinemaya ve sinemadan okula ulaşımı Mersin Büyükşehir Belediyesince sağlanacak.

Etkinlikle öğrencilerin sosyal gelişiminin sağlanması, milli değerlere, sanata ve çevresine daha duyarlı bireyler olması hedefleniyor.

MEB tarafından yerli yapım olması, toplumda milli ve kültürel değerler yönünden farkındalık oluşturması hususları dikkate alınarak seçilen Ertuğrul 1890, 120, İksir, Son Mektup, Evliya Çelebi Ölümsüzlük Suyu filmleri etkinlik kapsamında gösterilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Mersin İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Bağış, etkinliğin okullarda heyecanla karşılandığını belirtti.

Etkinliğin genç neslin kültür sanat hayatına katılımına ve sinema kültürünün yaygınlık kazanmasına katkı sağlayacağını belirten Bağış, "Böylesi etkinliklerle öğrenciler kültürel, sosyal, sanatsal ve duygusal olarak gelişecek. Aynı zamanda okullar da bu etkinliklerle öğrenciler için cazibe merkezi ve ilgi odağı olacak." ifadesini kullandı.

Yorumlar