Kerpe Miço Koyu Kadınlar Plajı için 2 bin 500 kamyon kum

Kocaeli Belediyesi tarafından inşa edilen Miço Koyu Kadınlar Plajı için 2 bin 500 kamyon kum döküldü. 81 dönüm arazi üzerine inşa edilen plaj alanı denize rahat girmek isteyen kadınlar için birebir.

Google Haberlere Abone ol
Kerpe Miço Koyu Kadınlar Plajı için 2 bin 500 kamyon kum

Kocaeli'nin Kandıra ilçesine bağlı Kerpe tatil köyünde bulunan Miço Koyu Kadınlar Plajı tamamlandı. 

Kandıra'da kadınlara özel olarak yapılan Miço Koyu Kadınlar Plajı yeni yapılan çevre düzenlemeleri ile daha da güzel hale geldi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından sadece kadınların kullanımı için hazırlanan Kandıra'nın güzide tatil yerlerinden Kerpe'de bulunan Miço Koyu, bu yaza yepyeni yüzüyle girecek. Kadınlara tahsis edilen Kerpe Miço Koyu geçen yaz kullanıma açılırken, etaplar halinde kadınların özel yaşam alanı haline getirildi. Etrafı çevrilerek otopark, soyunma kabinleri, tuvalet, yürüyüş parkurları yapılan Miço Koyu Kadınlar Plajı'nda spor alanları, sosyal donatılar da bulunuyor.

Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı bu yaz sezonu öncesinde gerçekleştirilen çalışmayla Miço Koyu Kadınlar Plajı daha da güzelleştirildi. 81 dönüm alan üzerinde yapılan koyda çevre düzenlemesi çalışmaları gerçekleştirildi. 10 bin ağaç dikiminin yapıldığı alanda çiçeklendirme çalışmaları da tamamlandı.

2 BİN 500 KAMYON KUM

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kandıra sahillerinde 2 bin 500 kamyon kum serimi gerçekleşti. Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı sahillerdeki kum iyileştirme çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda Kovanağzı, Kerpe Kadınlar Plajı, Kerpe merkez sahillerine hijyenik kumlar serildi. Turizm merkezi olan Kandıra sahillerine serilen 26 bin ton kumun Mavi Bayrak kriterlerine uygun olmasına da dikkat edildi. Hijyenik kumlar ise Cebeci ve Babalı sahillerin biriken kum tepeciklerinden alındı.

Atık durumda olan özel kumlar, kamyonlarla alınarak ihtiyaç duyulan sahillere makinalar ile elenerek serildi.

Yorumlar