Kampanyalı Uçak Biletleri

Hava yolu şirketlerinin en büyük indirim dönemleri, erken rezervasyon kampanyaları zamanında düzenledikleri büyük promosyonlar oluyor. Öyle ki son dakika fiyatlarıyla çok erken dönemde sunulan fiyatlar arasında ciddi farklar olabiliyor.

Google Haberlere Abone ol
Kampanyalı Uçak Biletleri

İlk kalkacak, sıradaki uçağa örneğin 600 TL karşılığında satın alınabilecek İstanbul Antalya uçak bileti fiyatı, erken rezervasyon fırsat dönemlerinde 39 TL’den başlayan fiyatlarla satılabiliyor ve yan yana 2 koltukta oturan tüketicilerin ödedikleri bilet ücreti arasında 20 kat fark olabiliyor.

Bir diğer şekilde uçak bileti promosyonları da firmaların biletlerini birlikte satan portallarda olabiliyor. En uygun, turna.com, bavul gibi birçok site, anlaşmalı birçok hava yolu şirketinin uçak biletlerini tüketicilerine kıyaslayarak en uygun uçuş saatine göre belirleyip sunuyor ve bu biletler üzerinde kendi komisyonlarına göre indirimler uygulayabiliyor. Burada kredi kartlarının kampanyaları ve banka promosyonları da daha ucuz uçak bileti bulma konusunda devreye girebiliyor.

Yeni açılan destinasyonlarda rekabete girmek için lansman fiyatları ve yeni giren hava yolu şirketinin fiyatlarıyla yarışmak için mevcut hattaki güçlü hava yolu şirketinin rekabet fiyatları da tüketici lehine yansıyan kampanyalı uçuş ücretlerini, yolcuların karşısına çıkartabiliyor. Örneğin Ankara - Kiev uçak bileti satışlarına başlayan Pegasus Hava Yolları’nın (PGS) kampanyalı biletleri ilk başta 49 Dolar’dan satış çıkarken, bu hat üzerindeki güçlü şirketlerden Türk Hava Yolları (THY) ve özellikle Ukraine International Airlines, (UIA) indirimli olarak uçak bileti fiyatlarında, tüketici lehine birbiriyle rekabete tutuşabiliyor.

Son dakika biletleri de biraz riskli olsa da alternatif bir ucuz bilet bulma yöntemi. Burada genellikle charter uçuşlarda, dönüş uçağı olarak isimlendirilen uçak koltukların boş kalması yerine, son dakikada indirimli olarak yok pahasına satışa sunulması örneği, özellikle turistik yerlerde sık görülen bir durum. Antalya, Alanya, Bodrum, İzmir, İstanbul gibi Türkiye’nin turistik şehirlerinde özellikle Rusya, Ukrayna, Orta Doğu ve Avrupa yönlerinde gerçekleşecek uçuşlarda şok fiyata indirimli uçak bileti satışları son dakikada yapılabiliyor. Bu tip biletler, genelde internet üzerinde yer almazken, çoğunlukla havalimanları ve acenteler aracılığıyla satışı gerçekleştiriliyor.

Kampanyalılar kadar ücretsiz uçak bileti fırsatları da tüketicilere alternatif birer seçenek doğurabiliyor. Bu durum için genelde alışveriş kampanyalarını takip etmekte fayda bulunuyor.

Yorumlar