Hedef 40 milyon turist 30 milyar dolar gelir

Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Yönetim Kurulu Başkanı Birol Akman, "Turizmde bu yıl rekor üstüne rekor kıracağız, 40 milyon turist, 30 milyar dolar gelir bekliyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Hedef 40 milyon turist 30 milyar dolar gelir

Akman, turizm sektörüne yönelik beklentilerini ve Ankara'nın bu alandaki yerini değerlendirdi. Akman, rezervasyonların yoğun bir şekilde devam ettiğini bildirdi.

2020’DE REKOR KIRILACAK

Alman, Rus ve Arap turistlerin Türkiye'yi tercih ettiğini dile getiren Akman, bu yıl 6 milyon Alman, 6,5 milyon Rus turistin Türkiye'ye gelmesini beklediklerini ifade etti. Akman, şöyle devam etti:"Şu an tek sıkıntımız fiyatlar. Otellerimizde doluluk oranlarımız iyiye gidiyor. 2020 yılında ise Türkiye'ye 50 milyon turistin gelmesini ve 50 milyar dolar gelir getirmesini bekliyoruz." Akman, Ankara’nın da fuar ve sağlık turizmiyle ön planda olduğuna dikkati çekti.

DAHA ÇOK TEŞVİK VERİLMELİ

Türkiye’nin turizm açısından daha da gelişmesi için çalışılması gerektiğini belirten Akman, “İspanya, İtalya gibi 60-80 milyon turisti getirmek için bazı tedbirler alınmalı. Turizm sektörüne verilen teşvikler artırılmalı, özellikle otelcilere ve seyahat acentelerine teşvikler veriliyor ama bu daha da genişletilmeli, bunlar ne kadar fazlalaştırılırsa o kadar çok turisti getirebiliriz” diye konuştu. Akman, termal termal turizmimde de Ankara’ya turist çekmek istediklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar