Ayvalık’ta zeytinin sorunları masaya yatırıldı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; çiftçilerin yaşadıkları sorunlar masaya yatırıldı.Ziraat Odası binasında gerçekleşen toplantıya; Kaymakam Gökhan Görgülüaslan’ın yanı sıra Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ziraat Odası Başkanı...

Google Haberlere Abone ol
Ayvalık’ta zeytinin sorunları masaya yatırıldı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; çiftçilerin yaşadıkları sorunlar masaya yatırıldı.

Ziraat Odası binasında gerçekleşen toplantıya; Kaymakam Gökhan Görgülüaslan’ın yanı sıra Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ziraat Odası Başkanı Hasan Kıtay, Ziraat Odası Meclis Başkanı Mehmet Amaç, İlçe Emniyet Müdürü Fikret Bakır, İlçe Jandarma Komutanı Özay Dörttepe, Ayvalık Çiftçi Malları Koruma Derneği Başkanı Suat Kaçak, oda yöneticileri ve müstahsiller katıldı.

Kaymakam Gökhan Görgülüaslan göreve yeni başlaması nedeniyle, iade-i ziyaretlerinde dile getirilen çiftçinin sorunlarını boyle bir toplantı düzenleyerek masaya yatırmış olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Toplantıda; zeytinin bu yıl tüccar tarafından üreticiden değerinin çok üzerinde satın alınmasının zeytin hırsızlarının iştahını kabarttığı ve bu yüzden de son aylarda sıklıkla gerek zeytinlik alanlarda, gerekse de zeytin fabrikalarından çuvallarla zeytin hırsızlıklarının yaşandığı dile getirildi.

Zeytin hırsızlıklarının yanı sıra zeytin meralarına salınan küçükbaş ve büyükbaş hayvanların zeytin ağaçlarındaki filizleri yemesinin bir sonraki hasat sezonunda zeytin rekoltesinde yüzde 30’a varan bir düşüşe neden olduğunun vurgulandığı toplantıda; zeytin zararlıları konusunda da yaşanılan olumsuzluklar anlatıldı.

Kaymakam Gökhan Görgülüaslan da zeytin üreticisinin en büyük sıkıntılarından biri olan meralarda otlatılan koyun, kuzu ve keçi gibi hayvanların sahiplerine caydırıcı cezaların arttırılmasına yönelik çalışmaları başlatmayı planladıklarını söyledi.

Kaymakam Görgülüaslan, zeytin hırsızlıkları konusunda da Polis, Jandarma ve Çiftçi Malları Koruma ekiplerinin önlemlerini arttırmasını isterken; bu konuda da cezai müeyyidelerin arttırılması için tüm olanakların kullanılması gerektiğinin altını çizdi.

Yorumlar