Adıyaman Belediyesinden en çok atık pil toplayan okullara ödül

Adıyaman Belediyesi, okullar arasında düzenlediği atık pil toplama kampanyasında başarı elde eden okulları ödüllendirdi.Kampanyada en çok pil toplayan ilk üç okulu ödüllendiren Adıyaman Belediyesi, bu şekilde hem çocukların önemli bir...

Google Haberlere Abone ol
Adıyaman Belediyesinden en çok atık pil toplayan okullara ödül

Adıyaman Belediyesi, okullar arasında düzenlediği atık pil toplama kampanyasında başarı elde eden okulları ödüllendirdi.

Kampanyada en çok pil toplayan ilk üç okulu ödüllendiren Adıyaman Belediyesi, bu şekilde hem çocukların önemli bir konuda duyarlılık göstermeleri sağlanırken doğaya zarar veren atık pillerin de doğaya ulaşmasına engel olundu.

Adıyaman Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü koordinesinde gerçekleşen kampanya ile ilgili bilgi veren yetkililer, atık pil toplama kampanyası kapsamında en çok atık pilin Zeynep Turgut İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından toplandığını dile getirerek, “Her yıl düzenlediğimiz atık pil toplama kampanyasını bu yılda okullarımızda gerçekleştirdik. Bundaki en önemli amacımız çocuklarımızdaki duyarlılığı arttırmak ve çevreye büyük zararları olan atık pillerin geri dönüşüm yoluyla yeniden kazandırılması sağlamaktır.

Bu yıl düzenlediğimiz kampanya çerçevesinde okullarımızda 850 kilogram atık pil toplandı. En çok atık pil toplayan okulumuz Zeynep Turgut İmam Hatip Ortaokulu oldu. Adıyaman Belediyesi olarak bu okulumuza öğrencilerinin gösterdiği yoğun gayretten dolayı bir adet fotokopi makinesi hediye ettik.

İkinci olan TOKİ Akşemsettin Ortaokuluna ise satranç eğitim seti hediye ettik. Son olarak üçüncü olan Fevzi Çakmak Ortaokuluna da spor kıyafetleri ile basketbol, voleybol ve futbol topu hediye ettik” diye konuştu.

Yorumlar