Bugün 25 Mayıs 2012 Cuma
  • İstanbul16 °C
  • Ankara10 °C
  • İzmir13 °C
  • Erzurum7 °C
  • Konya13 °C
  • IMKB
    54.917
    %-1.47
  • Altın
    623,25
    %1.21
  • Dolar
    1,8425
    %-0.70
  • Euro
    2,3205
    %-0.62
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tunça Yedi Soruşturma, İki Dava
16 Aralık 2011 Cuma 09:14

Tunç'a Yedi Soruşturma, İki Dava

Sanatçı Ferhat Tunç'a seçim dönemindeki konuşmaları nedeniyle, yedi soruşturma iki dava açıldı. Tunç, konuşmalarının tümünde barışçıl mesajlar verdiğini halkı isyana teşvik etme amacı olmadığını söyledi.

 

Sanatçı Ferhat Tunç'a 12 Haziran Genel Seçimleri sürecinde Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku Dersim milletvekili adayıyken yaptığı konuşmalar nedeniyle iki dava ve yedi ayrı soruşturma açıldı.

Tunç, dün (13 Aralık) Tunceli Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davasında, seçim dönemine Tv8'de Tayfun Talipoğlu'nun katıldığı programda, "gerilla" ve "sayın Öcalan" dediği için Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 215. maddesi gereğince "suçu ve suçluyu övmekten" yargılanıyor.

Nazimiye Sulh Ceza Mahkemesi'nde önceki gün (12 Aralık) görülen davasında ise Tunç, seçim döneminde "şehit" sözcüğünü kullandığı için yine "suç ve suçluyu övmekten" yargılanıyor.

Tunç'a açılan diğer yedi soruşturma da yine seçim döneminde Dersim ve civarında yaptığı konuşmalar nedeniyle açıldı.

"Konuşmalarım barış içindi"

bianet'e konuşan Tunç, yıllardır Devlet Güvenlik Mahkemeleri (DGM) dahil birçok yerde, "gerilla" sözcüğünü kullandığı için yargılandığını ancak her defasında beraat ettiğini söyledi.

Tunç, hakimlerin bu kelimenin kullanımının cezalandırma sebebi olmayacağını bilmelerine rağmen ısrarla aynı gerekçeyle, kasıtlı olarak kendine dava açtıklarını belirtti.

Seçim döneminde yaptığı konuşmaların tümünde Kürt sorunun demokratik ve şiddetsiz bir şekilde çözümüne dair barışçıl mesajlar verdiğini söyleyen Tunç, iddia edildiğinin aksine halkı isyana teşvik edecek bir söylemi olmadığını belirtti.

Tunç kime "sayın" denip denemeyeceğine de hakimlerin karar veremeyeceğini sözlerine ekledi.

Tunç'un avukatı Barış Yıldırım, Tunç'a açılan tüm dava ve soruşturmaların ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu ve bunun Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarına aykırı olduğunu belirtti. (NV)

YORUMLAR
can ferhat
trabzonlu
Haksizliga karsi ,her hak alma eyleminde mazlumlarin yaninda eylemin on saflarinda bayrak gibi duran Ferhat,a bunca dava acilmasi devletin karakterine cok uygundur.Iyi bir insansin Ferhat.
21 Aralık 2011 Çarşamba 16:30
EDİTÖRÜN SEÇTİĞİ HABERLER
  • Eurovision'da Finale Yükseldik
  • THY Seferleri İptal Etti
  • Sınırda Çatışma
  • Priştine Üniversitesinde Polisle Öğrenciler Arasında Arbede Yaşandı
  • Korumaları Etten Duvar Ördü
ANKET
Haber Sitemizin Yeni Tasarımını Beğendiniz mi?
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Son Haberler | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 658 88 11 / Faks : | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA