8 yılda Sakarya’ya 6 bin 214 kilometre kanalizasyon hattı kazandırıldı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından gerçekleştirilen altyapı çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 8 yılda yapılan içmesuyu hattı uzunluğunun...

Google Haberlere Abone ol
8 yılda Sakarya’ya 6 bin 214 kilometre kanalizasyon hattı kazandırıldı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından gerçekleştirilen altyapı çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 8 yılda yapılan içmesuyu hattı uzunluğunun 6 bin 214 kilometre, kanalizasyon hattı uzunluğunun ise 2 bin 450 kilometreye ulaştığını açıkladı. Toçoğlu, şehre kazandırılan içmesuyu hattı uzunluğunun yaklaşık Sakarya-Çin arası mesafeye, kanalizasyon hattı uzunluğunun ise yaklaşık Sakarya-Paris arası mesafeye eşdeğer olduğunu söyledi.

Göreve geldikleri günden itibaren Sakarya’yı her anlamda yeniden inşa etmek için çalışmalara başladıklarını vurgulayan Başkan Toçoğlu, “Bu anlamda pek çok yeniliği hayata geçirdik ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin sahip olduğu muhteşem doğa ile iç içe bir şekilde geliştirecek adımlar atıyoruz. Biliyoruz ki sağlam bir şehrin temelleri sağlam altyapıdan geçiyor. Hamdolsun bugüne kadar hayata geçirdiğimiz çalışmalarla sağlam altyapının temellerini attık. Şehrimizin dört bir yanına bol ve sağlıklı içmesuyu ulaştırmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Kanalizasyon altyapımızı genişleterek atıksuları topluyor, inşa ettiğimiz arıtma tesisleriyle atıksuları dünya standartlarında arıtıyoruz. Şehrimizin doğal güzelliklerini koruyoruz” dedi.

Başkan Toçoğlu, “İnşa ettiğimiz içmesuyu altyapısı ve yüksek teknolojiye sahip içmesuyu arıtma tesisleriyle şehrimizde suyun kalitesini çok yukarılara çektik. Şehrimiz 6 bin 214 kilometre uzunluğunda içmesuyu hattı ile çevrili. Kanalizasyon hattımızın uzunluğu ise 2 bin 450 kilometreyi aştı. Hem vatandaşlarımıza bol ve sağlıklı içmesuyu ulaştırıyoruz hem de atıksuları inşa ettiğimiz kanalizasyon hatlarıyla toplayarak yüksek standartlarda arıtıyoruz. Bu çalışmalarımız neticesinde sadece bu yıl 4.1 milyon metreküp atıksuyun Sakarya Nehri’ni kirletmesini engelledik” diye konuştu.

Yorumlar