FETÖ sanığına 12 yıl hapis cezası

- Adana'da "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan yargılanan sanığa 12 yıl hapis cezası verildi

Google Haberlere Abone ol
FETÖ sanığına 12 yıl hapis cezası

ADANA (AA) - Adana’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgütün "Kozan imamı" olduğu iddiasıyla yargılanan sanık, 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına, sanık Ali Şen tutuklu bulunduğu Ödemiş T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Davanın firari sanığı Ali G'nin ise dosyası ayrıldı.

İddia makamı mütalaasında, Şen'in 2000-2002 yılları arasında FETÖ/PDY'nin "Kozan ilçe imamı" olarak görev yaptığı ile ilgili bilgiler olduğunu belirterek sanık hakkında yapılan araştırmalarda örgütün çeşitli kademelerinde görev aldığının tespit edildiğini aktardı.

Sanığın geçmiş tarihlerde Zaman gazetesinde Ankara Cebeci Büro Temsilcisi ve gazetenin haber merkezinde muhabiri olarak çalıştığını, örgütün yurt dışı okullarında görev aldığını anlatan savcı, Şen'in Bank Asya'da birden fazla hesap ve hesap hareketlerinin bulunduğunun belirlendiğine dikkati çekti.

Ali Şen'in alınan beyanında "Fetullah Gülen bana göre bir din alimidir" şeklindeki sözlerine de mütalaasında yer veren savcı "Sanığın sempati düzeyini aşar şekilde örgütün organik ve hiyerarşik yapısı içerisinde bulunduğunun açık olduğunu” belirterek 15 yıl hapisle cezalandırılmasını istedi.

Sanık ise mütalaaya katılmadığını aktararak beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, sanık Şen'i "silahlı terör örgütüne üye olma suçundan" 12 yıl hapisle cezalandırdı.

Yorumlar