Ordu'da yapılan yeni stat

- Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz: "İnşallah 20 bin seyirci kapasiteli bu stadı sağlık ve mutluluk içerisinde açmak bizlere nasip olur. İlimizin önemli eserlerinden birisi olacak bu stat tüm sporseverlere hayırlı olsun"

Google Haberlere Abone ol
Ordu'da yapılan yeni stat


ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu'da UEFA standartlarında yapılan yeni stada ilişkin, "İnşallah 20 bin seyirci kapasiteli bu stadı sağlık ve mutluluk içerisinde açmak bizlere nasip olur. İlimizin önemli eserlerinden birisi olacak bu stat tüm sporseverlere hayırlı olsun." dedi.

Yılmaz, kentteki gazetecilerle birlikte Altınordu ilçesinde devam eden projeleri yerinde inceledi.

Durugöl Mahallesi'nde yapımı devam eden statta da incelemelerde bulunan Yılmaz, buradaki firma yetkililerinden bilgi aldı. Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Yılmaz, stadın inşaatının tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

Stadyumda kaba inşaatın yüzde 70 seviyelerinde tamamlandığı bilgisini veren Yılmaz, "Genel hatlarıyla bakıldığında ise stat inşaatında yüzde 45-50 seviyelerindeyiz." diye konuştu.

Stadın UEFA standartlarına uygun şekilde inşa edildiğini aktaran Yılmaz, "Stat projesinde 500 araçlık otopark yer alıyor, ayrıca 16 adet asansör ve 25 adet loca bulunacak. Stat zemini alttan ısıtmalı ve mor-beyaz renklerle çevresi donatılacak. İnşallah fındık figürlü de olacak bu stat önümüzdeki yıl hizmete girecek." ifadelerini kullandı.

Gelecek futbol sezonunun başında stadın her yönüyle hazır olacağını ve daha sonra bakanlığa teslim edileceğini vurgulayan Yılmaz, "Stat projesinde şu anda 240 işçi çalışıyor. Yetkili firma da kendilerine yakışır şekilde işlerini gayet düzgün ve hızlı yapıyor. Firmamıza da çok teşekkür ediyorum." açıklamasında bulundu.

Ordu'ya muazzam bir stadın kazandırılacağını dile getiren Yılmaz, "İnşallah 20 bin seyirci kapasiteli bu stadı sağlık ve mutluluk içerisinde açmak bizlere nasip olur. İlimizin önemli eserlerinden birisi olacak bu stat tüm sporseverlere hayırlı olsun." şeklinde görüşlerini aktardı.

Enver Yılmaz, stadın ismine yönelik soru üzerine, "Stadın isminde Ordu kesin olur. Ama devamında ne olur bilmiyorum. Henüz o aşamaya gelmedik. Yeter ki projemiz bitsin. İsim işi en kolayı." yanıtını verdi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, stada kolay ulaşım noktasında da çalışmaların sürdüğünü sözlerine ekledi.

Proje müdürü Cevat Taşkesenligil ise, stat zemininin normal ekme çim olacağı bilgisini vererek, "Statta hibrit çim kullanılmayacak. Zaten bakımının zorluğu itibarıyla hibrit çimler çok tavsiye edilmiyor. Biz bu konuyla ilgili diğer statları da inceledik ve sorunları yerinde tespit ettik." şeklinde konuştu.

Yorumlar