Kahta’da okul sporları değerlendirme toplantısı yapıldı

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde 2017-2018 eğitim öğretim yılı okul sporları değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.Kahta BİST Anadolu Lisesi toplantı salonunda düzenlenen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya,...

Google Haberlere Abone ol
Kahta’da okul sporları değerlendirme toplantısı yapıldı

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde 2017-2018 eğitim öğretim yılı okul sporları değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kahta BİST Anadolu Lisesi toplantı salonunda düzenlenen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, İlçe Milli Eğitim Müdür Şube Müdürleri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Çiçek, beden eğitimi öğretmenleri, antrenörler ve okul müdürleri katıldı.

Bilgilendirme ve değerlendirme toplantısında okul sporlarının 2016-2017 yılında gerçekleştirilen faaliyetler değerlendirilerek, 2017-2018 döneminde gerçekleştirilecek faaliyetler ve sistemde yapılan değişiklikler hakkında bilgilendirme yapıldı.

Bu yıl eğitim başarısının ve okul sporları başarısının en iyi şekilde geçmesinin temennisinde bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, “2017-2018 Eğitim öğretim yılının başta ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını ve başarılı geçmesini diliyorum. Bu başarının yanı sıra başarılı bir spor sezonu da geçirmeyi temenni ediyorum. Okul sporlarına daha fazla katılım sağlanması, çocuklarımızın sporla buluşması, yetenekli öğrencilerin ortaya çıkması ve bunları en iyi şekilde değerlendirilmesini temennisi içerisindeyim” dedi.

Beden eğitimi dersi ve beden eğitimi öğretmenlerinin önemine değinen İl Milli Eğitim Müdürü Kızılkaya ise, “Ahlaklı ve dürüst öğrencilerin yetiştirilmesinde beden eğitimi öğretmenlerinin büyük rolü vardır. Beden eğitimi dersinin diğer derslerden farkı yoktur. Okul müdürleri beden eğitimi öğretmenleri ile beraber okullarında sporun yaygınlaştırılması için çalışma yapması gerekmektedir. 2017-2018 Eğitim öğretim yılında yapılacak okul sporları faaliyetlerinin başarılı geçmesini temenni ediyor, Okul Sporları organizasyonunda emeği geçen başta Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğüne, okul müdürlerine ve siz değerli öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Okul sporlarına yaklaşık beş bin öğrencinin müsabakalarda faaliyet gösterdiği belirtilen toplantıda Kahta’daki okul sporlarının iyi bir noktaya gelindiği ve bu başarının ilçe milli eğitim müdürlüğü ile ilçe spor müdürlüğünün birlikte hareket ettiğinin bir sonucu olduğu kararına varıldı. Ayrıca, Kahta başarı sıralamasında Adıyaman merkez okul sporlarının ardından ikinci sırada yer aldığı belirtildi.

Yorumlar