‘Meteorolojik verilerde böyle bir yağış beklentisine yer verilmemiştir’

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kentte hayatı felç eden ani yağışla ilgili olarak yaptığı açıklamasında, meteorolojik verilerde böyle bir yağış beklentisine yer verilmediğini bildirdi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan...

Google Haberlere Abone ol
‘Meteorolojik verilerde böyle bir yağış beklentisine yer verilmemiştir’

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kentte hayatı felç eden ani yağışla ilgili olarak yaptığı açıklamasında, meteorolojik verilerde böyle bir yağış beklentisine yer verilmediğini bildirdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, ani yağış ve dolu etkisinin, yağmur suyu ve kanal hatlarının kapasitesinin üzerinde dolulukta bir akış meydana getirdiği vurgulandı. Meteorolojik verilerde böyle bir yağış beklentisine yer verilmediğinin kaydedildiği açıklamada, şu ifadeler yer aldı: “Ekiplerimiz yağış öncesi müdahalelere başlamış olup, trafik akışını engelleyen kapalı yolumuz kalmamıştır. Alo 185 hattımıza gelen ihbarlar için gerekli müdahaleler yapılmaya devam etmekte olup, tüm müracaatlara program dahilinde çözümlenmektedir. Su baskınına uğrayan mesken ve işyerlerine müdahalelere başlanmış olup, Gaziantep Büyükşehir Belediye itfaiyesi de vatandaşlarımıza yardım için üzerine düşeni yapmaktadır. 400’e yakın Büyükşehir Belediyesi çalışanı, Gaziantep sathında yaşanacak olumsuzluklara müdahale etmektedirler.”

CİHAN

Yorumlar