Ekvator Ginesi, Afrika Oyunları'nı düzenlemeyecek

- Spor Bakanlığı yetkilisi Edu Corredor: "Bize sonuçların 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları için geçerli olacağı garantisi verilmedi"

Google Haberlere Abone ol
Ekvator Ginesi, Afrika Oyunları'nı düzenlemeyecek


MALABO (AA) - Ekvator Ginesi, 2019 Afrika Oyunları'na ev sahipliği yapmayacağını bildirdi.

Spor Bakanlığı yetkilisi Josue Esono Edu Corredor, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2019 yılının eylül ayında düzenlenmesi planlanan Afrika Oyunları'na ev sahipliği yapmama kararı aldıklarını söyledi.

Karara ilişkin detaylı bilgi vermeyen Edu Corredor, "Bu kararı vermek kolay olmadı. Bize sonuçların 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları için geçerli olacağı garantisi verilmedi." ifadelerini kullandı.

Başkent Malabo, Bata ve Oyala kentlerinde düzenlenmesi öngörülen oyunlar için inşaat, altyapı ve rehabilitasyon çalışmaları başlattıklarını belirten Edu Corredor, bu kapsamda 10 bin kişilik 3 spor salonu inşa ettiklerini kaydetti.

Ekvator Ginesi, Afrika Birliği tarafından her 4 yılda bir düzenlenen turnuvaya 2019 yılında ev sahipliği yapma kararını geçen yıl almıştı.

2015 yılında Kongo Cumhuriyeti'nin başkenti Brazzaville'de yapılan ve 10 gün süren oyunlara yaklaşık 50 ülkeden 7 bine yakın sporcu katılmıştı.

Yorumlar