Eskişehir'deki FETÖ/PDY davası

- Örgütün emniyet yapılanmasına yönelik davada yargılanan 14'ü tutuklu 18 sanığın beraat ve tahliye talepleri reddedildi

Google Haberlere Abone ol
Eskişehir'deki FETÖ/PDY davası

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) emniyetteki yapılanmasına yönelik davada yargılanan 14'ü tutuklu 18 sanığın beraat ve tahliye talepleri reddedildi.

2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın üçüncü duruşmasında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanan tutuklu sanıklar Hasan Dalan, İskender Arslanhan, Gökhan Erol, Hüseyin Becanım, Yunus Turan, Ahmet Durak, Mehmet Akif Akkılıç, Ahmet Gürbüz, Adem Işık, Mustafa Çallıöz, Cavit Emre, Ahmet Eriş, Mutlu Uçarer, Tamer Bal ve tutuksuz sanıklar Halil Özpınar, Elmas Akbaş, Yıldıray Tok, Vedat Güngör ile avukatları hazır bulundu.

Savunma yapan sanıklar, haklarındaki suçlamaları reddederek tahliye ve beraatlerini talep etti.

Tutuklu sanıklardan Adem Işık'ın avukatı, "Müvekkilim Cumhurbaşkanına suikast yapabilecek kadar yakındı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Yenikapı mitinginde Sayın Cumhurbaşkanımızın 8 yakın korumasından biriydi. Yakın korumaların tim amiri olarak görev yaptı. Eğer bu terör örgütü ile alakası olsaydı görevini kötüye kullanırdı. Suçlamaları kabul etmiyoruz." görüşünü savundu.

İddia makamının verdiği mütalaa sonrası mahkeme heyeti, tutuklu ve tutuksuz sanıkların mevcut hallerinin devamına karar verdi.

Duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Yorumlar