Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu: (1)

- "Şu an son 10 yılda ortaya koyduğumuz istihdam performansıyla Avrupa'da en başarılı ülke olmuş durumdayız" - "2007 yılından 2016 yılına kadar toplam 7 milyon 772 bin kişi iş gücü piyasasına girmiş, 7 milyon 772 bin kişinin 6,5 milyonuna Türkiye'de yeni iş, yeni istihdam yaratılmış" - "Önümüzdeki dönemde Cumhurbaşkanımızın başlattığı istihdam seferberliğini daha da ileriye götürerek bu rakamları daha iyi seviyeye getireceğiz"

Google Haberlere Abone ol
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu: (1)

İSTANBUL (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "Şu an son 10 yılda ortaya koyduğumuz istihdam performansıyla Avrupa'da en başarılı ülke olmuş durumdayız. 2007 yılından 2016 yılına kadar toplam 7 milyon 772 bin kişi iş gücü piyasasına girmiş, 7 milyon 772 bin kişinin 6,5 milyonuna Türkiye'de yeni iş, yeni istihdam yaratılmış." dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda düzenlenen Türkiye İhracat Haftası'nın ikinci gün oturumuna katılan Sarıeroğlu, Türkiye'nin daha ileriye gidebilmesi için önemli bir çalışmanın sürdüğünü ifade etti.

Başbakan Binali Yıldırım tarafından dün açıklanan ihracat rakamlarının önemine işaret eden Sarıeroğlu, önümüzdeki dönemde de bu rakamların artarak devam edeceğine olan inancını dile getirdi. İhracatçılar için üzerlerine düşen her şeyi yapacaklarını belirten Sarıeroğlu, şunları kaydetti:

"İhracatçılarımız Türkiye'nin dışa açılan yüzü. Yerli ve milli olmaktan bahsediyoruz ve bununla ilgili çok önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde tarihi bir ana şahitlik ettik. Yerli otomobil konusunda bugün atılan imzalarla yeni bir başlangıç yapılmış durumda.

Dünyada ve Türkiye'de çok farklı bir sürece girildi. Önümüzdeki dönem bu süreçle ilgili önlem almamız, hazırlık yapmamız gereken bir süreç. Endüstri 4.0'ı, yapay zekayı, dijitalleşmeyi tartıştığımız, değişim ve dönüşümün çok hızlı yaşandığı bir dönemden geçiyoruz. Bu dönemden avantajlı olarak çıkabilmemiz için şimdiden güçlü şekilde önlemlerimizi alıp, hazırlıklarımızı yapıp, stratejilerimizi oluşturup güçlü adımlarla ilerlemeliyiz."

Türkiye'nin, yer aldığı coğrafya itibarıyla ihracatçılar açısından çok kıymetli bir bölge olduğunu vurgulayan Sarıeroğlu, 15 yıllık iktidarın yaptığı yatırımlarla da ihracatçıların işlerini kolaylaştıran bir sistem kurulduğunu aktardı.


- "Bakanlık olarak şu an gündemimizin birinci maddesi istihdam"


Jülide Sarıeroğlu, potansiyelin doğru kullanılması ve çalışmalara doğru şekilde yön verilmesinin önemine dikkati çekerek, ihracatçıların da katkısıyla Türkiye'nin büyümesinin daha da iyi noktalara ulaşacağını kaydetti.

Şu anda Türkiye'de 67 bin ihracatçı firmada 3,1 milyon kişinin istihdam edildiğini bildiren Sarıeroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Çok önemli bir rakam bu... Hep birlikte Türkiye'nin gücüne güç kattık ve şu an çok iyi yerlerdeyiz. 1,5 sene önce ağır bir darbe girişimi yaşamış, büyük bir ihanetle karşı karşıya kalmış bir ülke olmamıza rağmen ertesinde hem bu terör örgütleriyle mücadelemizi sürdürüp hem de içeride ve dışarıda güçlü Türkiye'ye yaraşır adımları atmak ve bir yandan da bu rakamlara ulaşmak her babayiğidin harcı değil. Bu başarı hikayesiyle dünyaya örnek olduk. Tüm sektörlerimizde atacağımız adımlarla, ivmeyi daha da ileri götürecek şekilde yol alacağız.

Bakanlık olarak şu an gündemimizin birinci maddesi istihdam. Pazartesi günü Bakanlar Kurulu toplantımızı gerçekleştirdik. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü de yarın buraya geldiğinde bahseder. Çok heyecanlandırıcı, ihracat odaklı yeni bir program ve planlamadan bahsetti kendisi... Birçok ayağı bizi de ilgilendiriyor. O plan ve program devreye girdiği zaman, ihracat rakamlarında rekor üzerine rekor kıracağımıza inanıyorum."

Sarıeroğlu, 15 yıl içinde Türkiye'de yapılan çalışmalar ve yaşanan gelişmelere işaret ederek, son 10 yılda ortaya konulan performansın önemli olduğunu vurguladı.

Son 10 yılda ortaya konulan istihdam performansı ile Türkiye'nin, Avrupa'da en başarılı ülke olduğunu belirten Sarıeroğlu, 2007 yılından 2016 yılına kadar toplam 7 milyon 772 bin kişinin iş gücü piyasasına girdiğini, bunların 6,5 milyonuna Türkiye'de yeni iş, yeni istihdam yaratıldığını bildirdi.


- "Güçlü politikalarla istihdam yaratıp işsizliği azaltacağız"


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, Türkiye'de istihdam konusunda etkileyici rakamlara ulaşıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Her ne kadar bu rakamlar üzerinden farklı spekülasyonlar ve kabul edememe durumları söz konusu olsa da bu, Türkiye'nin başarısı ve başarı hikayesi. Birileri kabul etse de, etmese de Türkiye'de 6,5 milyon kişiye istihdam yaratılmış durumda. Yeterli mi? Yetmez. Önümüzdeki dönemde Cumhurbaşkanımızın başlattığı istihdam seferberliğini daha da ileriye götürerek bu rakamları daha iyi seviyeye getireceğiz."

Sarıeroğlu, istihdamın artırılmasına yönelik hangi modellerin devreye alınacağına ilişkin çalışmalarının devam ettiğini, güçlü politikalarla istihdam yaratıp işsizliği azaltacaklarını söyledi.

TİM tarafından dile getirilen işçi bulamama sorununa da değinen Sarıeroğlu, bakanlık olarak bu konuya eğileceklerini, bundan sonraki süreçte bununla ilgili çalışacaklarını bildirdi.

(Sürecek)

Yorumlar