Zaman'a kayyumun gerekçesi: PKK bağlantısı

Zaman Gazetesi'ne kayyum atanmasını talep eden sacılık dilekçesinde, gazetenin 'paralel yapı' örgütünün kontrolünde olduğu, paralel yapının ise yurt dışında PKK ile bağlantı içinde olduğu belirtildi

Google Haberlere Abone ol
Zaman'a kayyumun gerekçesi: PKK bağlantısı

Son Haberler Logo

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine Zaman Gazetesi’nin de bünyesinde faaliyet gösterdiği FEZA Gazetecilik A.Ş.’ye kayyum atandı.

İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen kararda, şirketin çıkardığı Zaman Gazetesi'nin 'FETÖ/PDY örgütü'nün amacı doğrultusunda yayınlar yaptığı kaydedildi.

Mahkemeye sunulan dilekçede, “Zaman Gazetesi asıl yöneticisinin, FETÖ’nün kurucu ve yöneticisi Fethullah Gülen olması, gazetenin yayın ilkelerini örgüt lideri Fethullah Gülen’in belirlemesi, örgüt üyelerinin Zaman Gazetesi'ne yardım amacıyla paralar toplamaları, örgüte ait Zaman Gazetesi'nin satışının arttırılması için ikna ve zorla abone çalışmaları yapmaları, Tahşiye ve Şike soruşturmalarının başlamasına Zaman Gazetesi binasında örgüt yöneticileri tarafından karar verilerek uygulamaya konulması, hep birlikte değerlendirildiğinde örgüt ile Feza Gazetecilik A.Ş.'nin fikir ve eylem birliği içerisinde olduklarını göstermektedir” denildi.

PKK BAĞLANTISI

Örgütün, PKK ile işbirliği yaptığı, FETÖ üst düzey yöneticileri ile PKK yöneticilerinin yurt dışında görüşmeler yaptıkları aktarılan dilekçede; “PKK’nın amacının Türkiye Cumhuriyeti topraklarını bölmek olduğu, FETÖ’nün de bu örgütle birlikte hareket ederek Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya ve görevini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeyi planladığı, bu amaçla 17-25 Aralık, Selam-Tevhid kumpaslarını gerçekleştirdiği, Feza Gazetecilik A.Ş.’nin bu örgüte ait olduğu, Zaman Gazetesi’nin de bu amaca hizmet eder yayınlar yapmaya devam ettiği” ifadelerine yer verildi.

Başsavcıvekili Fuzuli Aydoğdu tarafından mahkemeye sunulan dilekçenin sonuç bölümünde ise “Gazetenin FETÖ/PDY’nin ve örgüt kurucu ve yöneticilerinin emir ve talimatları ile örgüt üyelerini övücü, örgüt amacını gerçekleştirilmesine yönelik yayınlar yaptığından Feza Gazetecilik A.Ş.’ye CMK 133. maddesi gereğince Kayyum tayin edilmesi talep olunur” ifadeleri yer aldı.

3 KAYYUM ATANDI

Talebi değerlendiren hakimlik Zaman Gazetesi’nin de içinde yer aldığı FEZA Gazetecilik A.Ş.’ye kayyum atanmasına karar verdi. Hakimlik; kayyum olarak Sezai Şengönül, Av. Tahsin Kaplan ve Av. Metin İlhan'ın görevlendirilmesine karar verdi.

10 BİN TL ÜCRET BELİRLENDİ

Hakimlik, Zaman Gazetesini yöneten FEZA Gazetecilik A.Ş. üzerine 3 kayyum atanmasına karar verdi. Kayyum olarak atanan Sezai Şengönül, Av. Tahsin Kaplan. Av. Metin İlhan'a her bir şirket başına 10 bin TL ücret bağlanacağı kararlaştırıldı. 

Yorumlar