YouTube'a 360 Derece Video Desteği Geldi!

Kısa süre önce 10. yılını kutlayan YouTube, yeniliklerine devam ediyor. Uzun zamandır konuşulan 360 derece video izleme desteği sonunda kullanıma sunuldu.

Google Haberlere Abone ol
YouTube'a 360 Derece Video Desteği Geldi!

YouTube'a 360 Derece Video Desteği Geldi! Haberler Kısa vakit evvela 10. yılını kutlayan YouTube, yeniliklerine devam ediyor. Uzun zamandır konuşulan 360 derece video izleme desteği sonunda kullanıma sunuldu.14.03.2015 / 18:00

Kısa bir vakit evvela Youtube'un Google'a nakit kazandırmadığı ortaya çıkmış ve YouTube, bu haberlerin gölgesinde 10. yılını kutlamıştı. Video söz konusu olduğunda Youtube'un hala Dünyanın bir numaralı video izleme platformu bulunduğu bir gerçek.

Yaptığı yenilikler ile popülerliğini korumaya çalışan YouTube, ilerleyen devirde Google'a nakit kazandırabilecek mi ya da Google vasıtası ile reklamlardan arındırılmış paralı bir sürümü çıkacak mı bunları vakit gösterecek.

YouTube, uzun zamandır konuşulan 360 derecelik video izleme özelliğini kullanıma açtı. Google, haritalarında kullandığı düzene benzeyen bir model geliştirmiş durumda, videoyu açtığınızda sol üst kısımda gelen ok tuşlarını kullanarak o an videonun hangi yönünü izlemek istediğinizi seçebilir ve açı değiştirebilirsiniz.

Mobil cihazlarda açıları denetim etmek şüphesiz daha pratik olacak, akıllı telefonunuz ya da tabeletinizin sahip bulunduğu sensörler ile yalnızca cihazınızı devinim ettirerek yeni açılara kavuşabilirsiniz.

iOS'da Henüz Yok

360 derece video izleme niteliği ne yazık ki henüz iOS kullanan cihazlar için kullanıma açılmış değil, halihazırda masaüstü ve Android cihazlardan 360 derece video izleyebilirsiniz. YouTube'un sahibinin Google bulunduğu düşünüldüğünde yeni özeliğin ilk evvela Android cihazlara gelmesi gayet normal ama kısa sürede iOS cihazları da bu özelliğe kavuşacaktır.

360 derecelik misal videoyu aşağıda bulabilirsiniz, iyi seyirler.

:: 360 derece görüntü desteği konusu için ne düşünüyorsunuz?

Yazan: Arden Papuççiyan
SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SDN

Yorumlar