YouTube, 60fps 4K Testine Başladı

YouTube yeni bir adım atarak 4K (ultra HD) formatındaki videoları 60fps desteği ile yayınlamaya başladı. İlk video örnekleri ise haberimizde sizleri bekliyor.

Google Haberlere Abone ol
YouTube, 60fps 4K Testine Başladı

YouTube, 60fps 4K Testine Başladı İnternet YouTube yeni bir adım atarak 4K (ultra HD) formatındaki videoları 60fps desteği ile yayınlamaya başladı. İlk video örnekleri ise haberimizde sizleri bekliyor.27.03.2015 / 23:00

Video paylaşım platformlarının önderi YouTube bir öteki yenilik ile daha karşımızda. Geçtiğimiz sene beklenmedik bir hücum ile 60fps değerindeki videolara destek veren isim, Şubat 2015 tarihinde ise 4K formatındaki videolar için yola çıkmıştı. Bugün gelen veriler ise YouTube'un ultra high defination görüntü formatını aşırı daha üst seviyeye taşımak ve süper akıcı görüntüleri paylaşmak niyetinde olduğunu gösteriyor.

TechCrunch sebebi ile olan aniden çok video, 60fps değerindeki 4K destekli yeni akımın müjdesini veriyor. Ayarlar kısmında seçebileceğiniz seçenek için Chrome kullanıcıları 2160p60 4K seçimini tercih etmeli.

Pek natürel bu üst düzey görüntüleri izleyebilmek ve keyfini çıkartmak için ultra HD (3840 x 2160 piksel çözünürlük) destekli bir ekrana sahip olmanız icap ediyor. eğer bu özelliklere sahip bir bilgisayar yada TV'ye sahip değilseniz videoları izlemenizi önermiyoruz. Zira yükleme süreleri uzun ve görüntü daha fena şekilde algılanabiliyor.

İlgili videolardan birkaçını yukarıdan ve aşağıdan izleyebilirsiniz.

:: YouTube'un 60fps - 4K atılımı sizce mantıklı mı?

Yazan: Burçin Aygün
SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SDN

Yorumlar