Yıldız Savaşları'16' yarın başlıyor

Yıldız Teknik Üniversitesi, Robotik ve Otomasyon Kulübü'nün düzenlediği "Yıldız Savaşları'16" robot yarışması yarın başlayacak

Google Haberlere Abone ol
Yıldız Savaşları'16' yarın başlıyor

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Robotik ve Otomasyon Kulübü tarafından bu sene üçüncüsü düzenlenecek "Yıldız Savaşları'16" robot yarışması yarın Davutpaşa Kampüsünde başlayacak.

YTÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, 2-3 Nisan'da YTÜ Davutpaşa Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek etkinliklerde, geleceğin robotik teknolojisine yön verecek robot tasarımları izleyicilere görsel bir şov sunacak.

İlk yılında 385 robot ve bin 500'den fazla katılımcıyı ağırlayan Yıldız Savaşları, üçüncü senesinde de katılımcı sayısını artırmayı hedefliyor. Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen lise ve üniversite öğrencilerinin, ayrıca ilgili herkesin katılabileceği Yıldız Savaşları 7 kategoriden oluşuyor.

Geleneksel robot yarışması kategorileri "Çizgi İzleyen", "Mini Sumo" ve "Serbest Kategori"nin yanı sıra "Yıldız Savaşları Özel Kategorisi" ile bu alanda farklı bir uygulamaya başladı.

Yıldız Savaşları bu sene yarışmaya yeni eklenen Labirent Çözen, Yangın Söndüren ve Robocross (arazi) kategorileriyle de farklı robotları yarıştıracak.

Bu amaçla firma yetkilileri ve akademisyenler tarafından organizasyonda robotik ve kontrol alanlarında çeşitli seminerler, söyleşiler ve sergiler düzenlenecek.

Yıldız Savaşları Özel Kategorisi'nde uzaktan kumandalı robotlar 15 metrekarelik kapalı arenada mücadele edecek. Testere, çekiç, ateş gibi saldırı ekipmanları bulundurabilen robotlar, rakibini etkisiz hale getirmeyi amaçlıyor.

İkili eşleşmelerin sonunda dereceye giren ilk 3 robot ödüllendirilecek.

Yorumlar