Yıldırım: 65 milyon vatandaşımız 4.5G'ye geçti

Fiber Optik Altyapı Kullanım Programı'nda konuşan Başbakan Binali yıldırım, Türkiye'de 65 milyon kişinin 4.5'ye geçtiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Yıldırım: 65 milyon vatandaşımız 4.5G'ye geçti

Başbakan Binali yıldırım Fiber Optik Altyapı Kullanım Programı'nda konuştu. Programın Türkiye için büyük bir kazanç olduğuna vurgu yapan Başbakan Yıldırım, ortak altyapı sayesinde gereksiz kazılar ve standart altı işlerin ortadan kalkacağını belirtti.

65 MİLYON KİŞİ GEÇİŞ YAPTI

4.5G'de son rakamı da paylaşan Başbakan Yıldırım, ''65 milyon vatandaşımız 4.5G'ye geçti. Vatandaşımız teknolojimizi seviyor. Bilgi toplumu hedefimiz var. Ne kadar bilgi üretiyorsanız, vatandaşınıza iletebiliyorsanız o kadar gelişmiş ülkesiniz. Bugün bu birliktelik bilgi toplumu hedefimize yeni bir aşamayı ifade ediyor.'' dedi..

''İLETİŞİM ALTYAPISI TİCARET DEĞİL''

''Bugün mutlu bir sona geldik. Bugün bu birliktelik bilgi toplumu hedefimizde yeni bir aşamayı ifade ediyor.'' diyerek sözlerini sürdüren Başbakan Yıldırım, ''Parayı yoldan değil onun üzerinde taşıdığınız bilgiden kazanacaksınız. İletişim altyapısı ticaret aracı değildir.'' dedi.

''GELİŞMİŞ ÜLKELERİ YAKALADIK''

İnternet kullanım oranının yüzde 67 seviyesinde olduğuna da değinen Başbakan Yıldırım, ''Şimdi gelişmiş ülkeler ortalamasını yakaladık. Bugün yüzde 15 olan sabit geniş bant abone yoğunluğunu 2020’de yüzde 20’ye, 2030’da yüzde 30’a çıkarmayı hedefliyoruz.'' dedi.

Başbakan Yıldırım konuşmasının sonunda 24 Haziran seçimlerine ilişkin ise şu sözleri sarf etti;

Bir seçim dönemine girdik. 16 yıldır yaptıklarımız var yapamadıklarımız var. Milletimiz 24 Haziran'da en doğru kararı verecektir. 16 Yılık başarımızın arkasında güven ve istikrar var. Güven bir ülkenin hedeflerini tutturması için olmazsa olmaz. Bu 16 yılda parti kapatma, yargı darbesi, Gezi olayları, 15 Temmuz darbe kalkışması bizi bu yönetim sistemi hakkında yeniden düşünmeye sevk etti. Biz sürekli nereden darbe yiyeceğimizi düşünerek mi hareket edeceğiz? diyerek parlamenter sistemden Cumhurbaşkanlığı sistemine geçişi uygun gördük. Şimdi bu değişikliğin uygulanması için ilk seçim ise 24 Haziran'da yapılacak. Bu seçimle vesayet sistemi ortadan kalkmış olacak.

Yorumlar