Yerli ve milli, uzaktan komutalı 'Tank Katili'

Yerli imkanlarla geliştirilen Uzaktan Komutalı Tanksavar Kulesi (UKTK), tekerlekli ve paletli zırhlı araçlara entegre edilebiliyor. Kule, Kornet veya Mızrak tanksavar füzelerinin kullanımına göre iki ayrı konfigürasyonda sunulmakta.

Google Haberlere Abone ol
Yerli ve milli, uzaktan komutalı 'Tank Katili'

Tanksavar Uzaktan Komutalı Kule sayesinde; nişancı, araç içerisinde balistik koruma altında kontrol konsolu vasıtasıyla gözetleme, hedef tespit, teşhis, tanıma, hedefe kilitlenme ve füze güdüm fonksiyonlarını yerine getirebiliyor.

UKTK sistemi, Kornet ve Mızrak füzelerinin maksimum etkili menzilinde, taşıyıcı zırhlı platform üzerinde etkin şekilde kullanılabilmesini sağlamaktadır. Sistem modüler mimarisi sayesinde, farklı tanksavar silahlarının kolay şekilde entegre edilebilmesine olanak sağlamaktadır.

Geleneksel silah kulelerinin aksine, uzaktan komutalı kulelerde herhangi bir sepet yapısı bulunmadığından sistem tamamen araç tavanının üzerinde yer almakta ve araç içerisine herhangi bir girişim söz konusu olmamaktadır. Bu sayede, araç içi kullanılabilir hacim artmaktadır

Kule; tahrik sistemi, atış kontrol, bekâ ve ateş gücü alanlarında en son teknolojileri barındırmakta, üzerindeki elektro-optik görüş sistemi sayesinde gece/gündüz, her türlü hava şartında görev yapabilmektedir. Kompakt boyutları ve düşük ağırlığı sayesinde bir çok farklı tipteki zırhlı araca entegre edilebilmektedir.Kule, ana silah olarak iki adet KORNET-E veya iki adet MIZRAK-O fü- zesi ile teçhiz edilebilmektedir. Füzelerle beraber bir adet eş eksenli 7.62 mm makineli tüfek, ikincil silah olarak kulenin ateş gücünü artırmakta ve görev alanını genişletmektedir.

İkincil silahın; kurma, tetik düşürme, ateşlenmemiş mühimmatın elektrik tahrikiyle dışarı atılması gibi fonksiyonları araç içinden otomatik olarak gerçekleştirilmektedir. Kule, elektrikli tahrik sistemine ve hareket halinde isabet oranını arttırmaya yönelik iki eksen stabilizasyon yeteneğine sahiptir. Kule, en az 60 derece/saniye hıza sahip olacak şekilde, yan eksende 360 derece sınırsız dönebilme yeteneğine ve -25° ile +25° derece arasında yükseliş açısı yeteneğine sahiptir

Kule, en az 60 derece/saniye hıza sahip olacak şekilde, yan eksende 360 derece sınırsız dönebilme yeteneğine ve -25° ile +25° derece arasında yu¨kseliş açısı yeteneğine sahiptir. Tanksavar Uzaktan Komutalı Kule; termal kamera, gu¨ndu¨z göru¨ş kamerası ve lazer mesafe ölçerden oluşan, iki eksen stabilize göru¨ş sistemi ve kule içerisinde yer alan atış kontrol sistemi sayesinde ileri du¨zey atış kontrol yeteneğine sahiptir.

Tanksavar Uzaktan Komutalı Kule; termal kamera, gündüz görüş kamerası ve lazer mesafe ölçerden oluşan, iki eksen stabilize görüş sistemi ve kule içerisinde yer alan atış kontrol sistemi sayesinde ileri düzey atış kontrol yeteneğine sahiptir. Sabit ve hareketli hedefler için otomatik hesaplanan yükseliş ve önleme açıları mühimmatın daha etkin bir şekilde kullanılabilmesini sağlamaktadır.

Kulede yer alan bağımsız güç kaynağı ve akıllı güç dağıtım sistemi sayesinde acil durumlarda araç akülerinden bağımsız olmak üzere kule tahrik sistemi, silah ateşleme sistemi ve görüş sistemleri elektronik olarak bir süre daha kullanılabilmektedir.

GÖREVE ÖZGÜ ÖZELLİKLER

Tekerlekli ve Paletli Zırhlı Araç Entegrasyonu için Uygun
Muharebe Sahası Tehditlerine Karşı Yu¨ksek Etkinlik
Üstu¨n Atış Kontrol Sistemine Sahip Stabilize Göru¨ş Sistemi
Zırh Koruması
Du¨şu¨k Ağırlık
Du¨şu¨k Siluet
Akıllı Gu¨ç Dağıtım Sistemi

ANA SİLAH

KORNET-E Tanksavar Füzesi (2 adet) veya
MIZRAK-O Tanksavar Füzesi (2 adet)

İKİNCİL SİLAH

Tip / Kalibre 7.62 mm Makineli Tüfek
Hazır Mu¨himmat 500 Adet
Silah / Kule Tahrik Sistemi 
Elektrikli, Çift Eksen Stabilizasyon Sistemi
Yan Eksen 3600 Su¨rekli

Yükseliş Ekseni -25° ila +25°
Azami Hız >60°/saniye, Yan ve Yükseliş Ekseninde
Takip Hızı 0.3 milyem/saniye
Hareket Sınırları Otomatik ve Programlanabilir

GÖRÜŞ SİSTEMİ

Nişancı Görüş Sistemi
Orta veya Uzun Dalga Termal Kamera
Gündüz Kamerası
10km Menzile Sahip Lazer Mesafe Ölçücü

Yorumlar