Xiaomi Mi 4'te Büyük Tehlike

Xiaomi'nin internet harici satılan Xiaomi Mi 4 akıllı telefonunda zararlı yazılımların önyüklü olarak geldiği ortaya çıktı. Ayrıntılar haberimizde.

Google Haberlere Abone ol
Xiaomi Mi 4'te Büyük Tehlike

Xiaomi Mi 4'te Büyük Tehlike Mobil Akıllı Telefon Xiaomi'nin internet harici satılan Xiaomi Mi 4 akıllı telefonunda yararsız yazılımların önyüklü şekilde geldiği ortaya çıktı. Ayrıntılar haberimizde.09.03.2015 / 12:30

Xiaomi firması fiyat/performans ürünleri ile son devirde isminden söz ettirmeyi başarmıştı. Firmanın amiral gemisi modeli şekilde isimlendirilen Xiaomi Mi 4 geçtiğimiz gün kocaman bir skandal ile karşı karşıya kaldı.

Xiaomi, cihazlarının satışını kendi sitesi üstünden gerçekleştiren bir firma. Ancak firmanın cihazları anlaşmalı operatörler ve perakendeciler nedeni ile da satılıyor. Bluebox güvenlik firmasının yapmış bulunduğu araştırmada, Xiaomi'nin internet sitesi üstünden satılmayan Xiaomi Mi 4'lerde yararsız yazılım bulunduğu ortaya çıktı.

Bluebox'ın testine göre; Xiaomi Mi 4'te yüklü şekilde gelen Google uygulamalarında yararsız yazılım mevcut ve bu yararsız yazılım kendini Google uygulaması bunun şeklinde gösterip kullanıcılara reklamlar sunuyor. Testlerde bununla birlikte Xiaomi Mi 4'ün işletim sisteminin Google'ın onayından geçmemiş bir Android sürümü bulunduğu ortaya çıktı.

Bu haberlerin yayınlanmasından sonra Xiaomi başkan yardımcısı Hugo Barra konuyla ilgili izahat yaptı. H. Barra; yararsız yazılım tespite edilen Xiaomi Mi 4'lerin firmanın internet sitesi üstünden alınmadığı bunların anlaşmalı operatörler nedeni ile satıldığını ve cihazda standart MIUI ROM'un olmadığını dile getirdi.

Eğer Xiaomi Mi 4 edinmeyi düşünüyorsanız cihazı güvenliğiniz için firmanın kendi resmi sitesi üstünden satın almanızı tavsiye ediyoruz.

:: Xiaomi Mi 4 kullanıyor musunuz?

Yazan: Ender Öztürk
SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SDN

Yorumlar