Uzun pasaport kuyrukları sona eriyor

Havalimanlarındaki uzun pasaport kuyrukları yüz tanıma sistemiyle sona eriyor.

Google Haberlere Abone ol
Uzun pasaport kuyrukları sona eriyor

SonHaberler | Haber Merkezi

İngiliz bir teknoloji şirketi dünyanın en kalabalık havalimanlarından biri olan Dubai Havalimanı için özel bir yüz tanıma sistemi geliştiriyor. Buna göre 2020'de uygulamaya girmesi beklenen sistemde yolcular bir tünelde yürürken yüzleri lazerlerle taranacak. Sistemin tanıyıp onay verdiği kişiler, pasaport sırasına girmeden doğrudan valizlerini almaya gidebilecek. Sistemin onaylamadığı kişiler ise tekrardan pasaport kuyruğuna girecek. 

"Biyometrik gümrük" olarak adlandırılan bu teknoloji, İngiltere'deki havalimanları tarafından da yakından takip ediliyor. Her gün 100 binden fazla kişinin kullandığı Londra'daki Heathrow Havalimanı'nda uzun pasaport sıraları var. İngiliz ObjectTech şirketinden Tom Morgan, yüz tanıma sisteminin tanıyamadığı kişilerin tünel çıkışında pasaport kontrolüne alınacağını belirtti.

Sistem için yaratılan dijital pasaport, parmak izi, iris taramaları ve yüz tanıma verileri de dahil olmak üzere, elektronik pasaporttaki bilgileri içerecek.

Her ay 8 milyon kişinin kullandığı Dubai Havalimanı'ndaki yolcu sayısının 2020 Expo etkinliği nedeniyle artması bekleniyor.

Yorumlar