uTorrent'te Büyük Tehlike

Torrent istemcisi uTorrent ile Bitcoin Miner virüsünün bilgisayarlara bulaştığı ortaya çıktı. Bu virüsten korunmanın yolları haberimizde.

Google Haberlere Abone ol
uTorrent'te Büyük Tehlike

uTorrent'te Büyük Tehlike İnternet Torrent istemcisi uTorrent ile Bitcoin Miner virüsünün bilgisayarlara bulaştığı ortaya çıktı. Bu virüsten korunmanın alternatifleri haberimizde.07.03.2015 / 13:00

Popüler torrent istemcisi uTorrent iri bir skandal ile karşı karşıya geldi. uTorrent'in kurulumu esnasında reklam içeren programların kurulduğunu hepimiz biliyoruz. Bu reklam muhteviyatlı programların kurulmasını engellemek için ise “İleri” tuşuna basmadan önünüze çıkan programı reddetmeniz gerekiyor.

Zararlı olmayan bu reklam muhteviyatlı programlar uTorrent ile kurulsa da daha sonra kaldırılabiliyordu. Ancak ortaya çıkan yeni reklam muhteviyatlı program ortalığı ayağa kaldırdı. uTorrent'i yükleyen yahut güncelleyen kullanıcılar 'Epic Scale' adında bir programın bilgisayarlarına yüklendiğini ayrım etti.

Epic Scale'in yüklenmesinden sonra kullanıcılar bilgisayarlarının çok efor tükettiğinden ve yavaşladığından şikayetçi olmaya başladı. İşin özü araştırıldığında Epic Scale'in bir Bitcoin Miner virüsü bulunduğu ortaya çıktı.

Bitcoin bildiğiniz üzere çok efor tüketimi sağlayıp, yapımcısına 'Bitcoin' (Elektronik bir nakit birimi) kazandıran bir uygulama. Ancak Epic Scale ile gelen virüs sizin bilgisayarınızı kullanarak yapımcıyı varlıklı ediyor.

Anti-Virüs programları database'lerini güncelleyerek Epic Scale'in bir “Bitcoin Miner” virüsü şekilde algılanmasını sağladı. Ancak uTorrent 3.parti uygulamaların yüklenmesi esnasında hiç bir mesuliyet kabul etmediği için şirket meselesinde bir tahkikat başlatılmıyor.

uTorrent kurduktan sonra bilgisayarınızın yavaşladığını düşünüyorsanız Anti-Virüs yazılımınızı güncelleyip geniş kapsamlı bir tarama yapmanızı öneririz. Eğer uTorrent'i yeni yükleyecekseniz, kurulum esnasında 3. Parti reklam muhteviyatlı programları “Reddet” butonuna basarak engelleyebilirsiniz.

:: Bilgisayarınıza uTorrent ile Bitcoin Miner virüsü bulaştı mı?

Yazan: Ender Öztürk
SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SDN

Yorumlar