ULAK İspanya’da görücüye çıktı

ASELSAN'ın öncülüğünde geliştirilen LTE-Advanced Makrocell Baz İstasyonu, İspanya’da tanıtıldı

Google Haberlere Abone ol
ULAK İspanya’da görücüye çıktı

ASELSAN'ın öncülüğünde geliştirilen LTE-Advanced Makrocell Baz İstasyonu (ULAK), İspanya’nın Barcelona şehrinde düzenlenen dünyanın en büyük mobil iletişim fuarı Mobile World Congress'de tanıtıldı.

ASELSAN'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, ULAK, Türkiye’de faaliyet gösteren operatörlerle yürüttüğü başarılı laboratuvar ve saha testlerinden aldığı güç ile dünyanın en büyük mobil iletişim fuarında sergilendi.

ilk kez bir yurt dışı bir fuarda sergilenen ULAK, dünyanın değişik ülkelerinden yaklaşık 100 bin kişinin gezdiği, bin 500 firmanın temsil edildiği organizasyonda büyük ilgi gördü.

ASELSAN, fuarda başta ticari olmak üzere kamu güvenliği kapsamında geliştirdiği ürünleri de tanıttı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Özkan Poyraz, Bilgi Teknolojileri ile İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Saylan dahil birçok üst düzey yönetici ve basın mensupları ilk yurt dışı sergisinde ULAK’ı detaylı olarak inceledi.

ULAK, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile imzalanan sözleşme doğrultusunda ASELSAN ve paydaşlarıyla birlikte geliştirildi. 22 Şubat'ta ziyaretçilere kapılarını açan fuar yarın da ziyarete açık olacak.

Yorumlar