'Uçan balık' Akıncı İHA ilk kez görüntülendi

Baykar Makine tarafından çift motorlu olarak tasarlanan ve havada 24 saat kalabilecek Akıncı Taarruz İnsansız Hava Aracı imalat bantına girdi. Baykar Makine Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar Twitter üzerinden paylaştığı fotoğraflarla, “Üretim hattına büyük bir uçan baluk girdi. Yolda, geliyor... Takipte kalın” açıklamasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
'Uçan balık' Akıncı İHA ilk kez görüntülendi

Türk savunma sanayii her geçen gün gücüne güç katmaya devam ediyor. Başta terörle mücadele olmak üzere Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekatlarında etkin olarak kullanılan İHA ve SİHA sistemlerinin geliştirilme süreçleri devam ediyor.

Baykar Makine Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, çift motorlu olarak tasarlanan ve havada 24 saat kalabilecek Akıncı Taarruz İnsansız Hava Aracı imalat bantına girdiğini ifade ederek sosyal medya hesabından, "Üretim hattına büyük bir uçan baluk girdi. Yolda, geliyor... Takipte kalın" açıklamasında bulundu.

Akıncı Taarruz İnsansız Hava Aracı

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, konuk olduğu Anadolu Ajansı Editör Masası'nda AKINCI ismini taşıyan yeni taarruz SİHA'ları için bir firmayla sözleşme imzalandığını, ilk teslimatın 2020'de yapılacağını açıkladı.

İnsansız hava aracı konusunda son yıllarda ciddi atılımlar yapan ve dünya standartlarını yakalayan Türkiye de bu adımı yeni insansız hava aracı AKINCI ile atıyor. AKINCI, insansız savaş uçağına giden bir önceki aşama olarak görülüyor. Projenin başarıyla gerçekleşmesi halinde yeni model insansız savaş uçağına geçiş hızlanacak.

40 bin fite çıkabiliyor

Şu anda kullanılan SİHA'ların bir üst modeli olarak tasarlanan AKINCI, 4,5 ton ağırlığında olacak ve 1,5 ton faydalı yük taşıyabilecek. AKINCI, halihazırda kullanılan ve üretilen SİHA'lardan daha fazla manevra kabiliyetine sahip olacak ve daha fazla havada kalabilecek. 40 bin fite kadar çıkabilecek olan AKINCI, üzerinde SİHA'ların taşıdığından daha büyük 4 adet füze taşıyabilecek. Böylece atış menzili yükselmiş olacak, 12 kilometre uzaklıktaki hedefleri kolaylıkla vurabilecek.

Yorumlar