Twitch Hacklendi, Şifreler Sıfırlandı

Popüler canlı yayın platformu Twitch, bir saldırının gerçekleştiğini ve güvenlik için şifrelerin sıfırlandığını duyurdu. İşte saldırı hakkında ilk bilgiler.

Google Haberlere Abone ol
Twitch Hacklendi, Şifreler Sıfırlandı

Twitch Hacklendi, Şifreler Sıfırlandı Güvenlik Popüler diri yayın platformu Twitch, bir saldırının gerçekleştiğini ve güvenlik için şifrelerin sıfırlandığını duyurdu. İşte hücum meselesi için ilk bilgiler.24.03.2015 / 11:30

Popüler diri yayın platformu Twitch, diri oyun yayınlarının merkezi biçimine gelen en kuvvetli platformlardan biri.

Geçtiğimiz sene birkaç satın alma iddiası sonrasında Amazon'un 970 milyon dolar karşılığında satın aldığı site, kısa zaman evvela ciddi bir hücum ile karşı karşıya kaldı.

Şimdilik hücum sonucunda kullanıcı şifrelerinin veya bilgilerinin çalınıp çalışnmadığı bilinmiyor. Ancak Twitch, yapılan hücum sonrasında kendi blogu üstünden yaptığı izahatda, kullanıcı hesaplarına izinsiz girişlerin yapılmaya çalışıldığı paylaşıldı.

Şifreler sıfırlandı, bağlantılar kesildi

Saldırı sonrasında ilk şekilde bütün kullanıcı hesaplarının şifrelerini sıfırlayan Twitch, harici bağlantıları da kesti.

Yani Şayet Twitch hesabınız varsa bu hesabın şifresi sıfırlanmış olacak. YouTube ya Twitter bunun şeklinde hesaplarla yapılan bağlantılar da kesilmiş durumda.

Sonuç şekilde şimdilik kullanıcı şifrelerinin çalınıp çalılnmadığı bilinmiyor. Ancak yapılan izahat sonucunda Twitch kullanıcılarının hesaplarını denetim etmeleri iyi olacak.

Gerekli destek verilecek

Ayrıca hücum sonrası Twitch, bütün kullanıcılar ile bağlantı kurulacağını ve şifre sıfırlama veya küçük bir ihtimal adisyon çalınması hali varsa, bu hesapların kullanıcılarına lüzumlu desteğin verileceğini söyledi.

:: Twitch'e yapılan hücum meselesi için ne düşünüyorsunuz? Sizce Twitch güvenilir mi?

Yazan: Caner Sönmez
SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SDN

Yorumlar