Türkiye'nin ilk akıllı durağı üniversite önüne kuruldu

Türkiye'nin ilk akıllı durağı İstanbul'da Yıldız Teknik Üniversitesi'nin önündeki İETT durağına yapıldı

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'nin ilk akıllı durağı üniversite önüne kuruldu
Türkiye'de toplu taşımada bir ilk yaşanıyor. İlk kez bir akıllı durak hizmete geçirildi. İstanbul'da İETT tarafından hayata geçirilen akıllı durak, Yıldız Teknik Üniversitesi'nin önündeki durağa kondu. Akıllı durağı ilk olarak bu okulda okuyan öğrenciler test etmiş olacak. Uygulamanın sorunsuz bir halde çalışması halinde daha da yaygınlaşması bekleniyor. 



Konuyla ilgili İETT'den yapılan açıklamaya göre, teknolojik yenilikleri içinde barındıran akıllı durakta, LCD/LED tabanlı dijital yolcu bilgilendirme alanları, biletmatik cihazı, bas-konuş ünitesi, engelli araçlarının şarj edilebileceği ara birim, ücretsiz internet hizmeti bulunuyor.

İstanbul şehir mimarisine uygun olarak tasarlanan durak, Barbaros Bulvarı üzerindeki Yıldız Teknik Üniversitesi durağında konumlandırıldı.



Son teknoloji alanındaki en son yenilikleri hizmetlerinde giderek daha fazla kullanan İETT, çevre dostu bu sistem ile modern, hızlı, kaliteli ve doğru ulaşım imkanı sağlıyor. Akıllı durak enerjisini, üzerinde yer alan güneş panellerinden alıyor.

ENERJİSİNİ GÜNEŞTEN ALIYOR

Güneş enerjisiyle çalışan durakta bekleyen yolcu, otobüsün o durağa ne kadar uzaklıkta bulunduğunu, hangi otobüsün ne zaman geçtiğini yanındakine sormak yerine, sistemden öğrenebiliyor.



Türkiye'de ilk kez hayata geçirilen bu uygulamayla akülü araçlarıyla durağa gelen engelli yolculara aküsünü şarj edip yolculuğuna devam etme imkanı da veriliyor.

GÖRME ENGELLİ YOLCULARLA KONUŞAN DURAK

Yıldız Teknik Üniversitesi'nin önündeki bu duraktaki bas-konuş sistemi de yolcularla İETT arasında iletişim imkanı sunuyor. Bu sayede görme engelli yolcular otobüslerin tahmini varış süreleri hakkında sesli bilgilendirme alabildiği gibi, tüm yolculara canlı operatör desteği de veriliyor.


 

Yorumlar