TSMC rakibini geçmeye hazırlanıyor!

Bileşen üretiminde güçlü bir rekabet yaşanmaya devam ediyor. Samsung ve TSMC arasındaki yaşanan savaş gittikçe şiddetini arttırıyor. Yayınlanan raporlara göre Samsung başta olmak üzere, MediaTek, Qualcomm gibi önemli isimlerin yeni nesil çiplerinin üretimini gerçekleştirecek.

Google Haberlere Abone ol
TSMC rakibini geçmeye hazırlanıyor!

Tayvanlı yarıiletken tedarikçisi ise üretim açısından izlediği stratejisinde önemli adımlar attı. TSMC, 10 nm üretiminde Samsung'u geçecek gibi gözüküyor. Ancak TSMC, 10 nm FinFET yarışında Intel'in önemli bir rakip olacağını belirtiyor. Son yaşanan gelişmelere göre Samsung 2016 yılının son aylarına doğru 10 nm seri üretimine geçecek. Farklı kaynaklar TSMC'nin Samsung'a göre daha erken bir tarihte üretime geçmek için sıkı çalıştığını belirtmiş olsada TSMC'nin de aynı zamanda üretime geçeceği raporlandı. 

Çeşitli medya kaynakları tarafından yayınlanan makalelerde ise Intel'in 2016 ortasında 10 nm süreci kullanılarak üretilen ilk çipi çıkaracağı vurgulanıyor. Samsung ve TSMC'nin tarihlerinden biraz daha erken bir zaman. Makalelerde yer alan bilgiler doğru ise Intel daha erken bir tarihte çıkarak rekabette önemli bir avantaj sağlayacaktır.

Kaynak: (Tekno Kulis)





Yorumlar