Telefonu kaybolan ne yapmalı?

BTK gerçekleştirdiği açıklama ile birlikte kaybedilen veya çalınan cep telefonlara karşın uyarıyor.

Google Haberlere Abone ol
Telefonu kaybolan ne yapmalı?

Hayatımızın neredeyse her alanında artık cep telefonları vazgeçilmezimiz olarak karşımıza çıkıyor. Her anımızda yanımızdan ayırmadığımız cep telefonlarımızı kimi zaman unutup kaybedebilirken, kimi zamanlarda ise cebimiz yada çantamızdan çaldırabiliyoruz.


Cep telefonlarımız içerisinde çok önemli bilgiler ve verileri depolayabildiğimiz için, çaldırdığımız yada kaybettiğimizde kötü niyetli kişilerin eline geçtiğinde online banka kartlarımız ile resmi devlet kurumu şifrelerine ulaşılabiliyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ise bizi kaybettiğimiz ve çaldırdığımız cihazlara karşı uyarıyor.


Kurum kendi bünyesinde kurduğu Bilgi ve İhbar Merkezi ile birlikte bizleri yaşanabilecek olan olumsuzluktan koruyor.


İşte böylesine önemli hale gelen bir cihazın çalınması, kötü niyetli kişilerin eline geçmesi, telefonu kullanan kişinin de başını epey ağrıtacak sorunlara yol açabilmekte. 0 312 294 94 94 numaralı telefonunu arayarak 15 haneli IMEI numarasını bildiren vatandaşların telefon hatlarının güvenli bir şekilde kapatılması sağlanılıyor.

BTK yaptığı resmi açıklama da şunları söylüyor;

"Cihazına ait IMEI numarası beyaz listede bulunan ancak cihazı çalınan, yağmalanan, kaybolan veya her ne suretle olursa olsun rızası dışında elinden çıkan kişiler cihazının elektronik haberleşme şebekesinden hizmet almasını engellemek için e-Devlet kapısı üzerinden veya telefon yoluyla BİM’e ihbarda bulunur. Ayrıca Mahkemelere veya Cumhuriyet Başsavcılıklarına da çalıntı cihaz ile ilgili başvuruda bulunulabilir. Kayıp/çalıntı ihbarının gerçekleşmesi için öncelikle cihaza ait 15 rakamlı IMEI numarasının bilinmesi, hat sahibi olan kişinin telefon ile ihbarda bulunması gerekmektedir. Ayrıca Mahkemelere veya Cumhuriyet Başsavcılıklarına da çalıntı cihaz ile ilgili başvuruda bulunulabilir."

BTK

Yorumlar