Swatch NFC'li Saat Üretiyor

Dünyanın en büyük saat üreticilerinden olan İsviçreli Swatch, akıllı saat piyasasına adım adım giriyor. Firma, NFC çipine sahip saatlerini piyasaya sunacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Swatch NFC'li Saat Üretiyor

Swatch NFC'li Saat Üretiyor Giyilebilir Teknoloji Dünyanın en kocaman saat üreticilerinden bulunan İsviçreli Swatch, akıllı saat piyasasına adım adım giriyor. Firma, NFC çipine sahip saatlerini tüketicilere sunacağını açıkladı.16.03.2015 / 09:00

Dünyanın en kocaman saat üreticilerinden bulunan Swatch, teknolojinin yeni gözdesi bulunan akıllı saat piyasasına adım adım yaklaşıyor. Geçtiğimiz günlerde sporculara hususi bir saat tanıtan şirket şimdi ise NFC çipine sahip bir saatin müjdesini verdi.

Apple'ın da akıllı saat piyasasına girmesi ile ortak iyice kızışan pazar, kocaman saat üreticilerinin de gözünden kaçmıyor. Bu bağlamda İsviçreli saat üreticisi Swatch'da enteresan bir izahat ile Mayıs ayında NFC durumuna sahip saatlerini tüketicilere sunacaklarını duyurdu.

Saat piyasasında en kocaman dilime sahip bulunan Swatch, saatlerine dahil ettikleri NFC çipi yardımıyla temassız ödemeyi mümkündür kılacaklar. Adım adım akıllı saat piyasasına giren profesyonel saat üreticisi bu bölgede aceleci olmadıklarını söyledi.

Şirketin CEO'su Nick Hayek bununla beraber “Biz kişilerin bileği için mini cep telefonları üretmek istemiyoruz ve bir tüketici elektroniği şirketi değiliz' diyerek bu pazardaki hedeflerini de açıklamış oldu diyebiliriz.

:: Swatch'un NFC'li saat üretmesi meselesi için ne düşünüyorsunuz?

Yazan: Bekir Can Yumrutepe
SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SDN

Yorumlar