Siri'ye Hands-Free Arama Özelliği!

Apple'ın sesli kişisel asistanı Siri son iOS sürümünde yeni özellikler kazanacak. iPhone kullanıcıları artık Siri'ye hands-free aramalar yaptırabilecek.

Google Haberlere Abone ol
Siri'ye Hands-Free Arama Özelliği!

Siri'ye Hands-Free Arama Özelliği! iOS Apple'ın sesli şahsi asistanı Siri son iOS sürümünde yeni özellikler kazanacak. iPhone kullanıcıları bundan sonra Siri'ye hands-free aramalar yaptırabilecek.22.03.2015 / 17:35

Apple'ın sesli şahsi asistanı Siri, iOS 8.3 sürümü ile yeni özellikler kazanacak. Geçtiğimiz güz aylarında iOS 8 güncellemesi ile 'Hey Siri' özelliğini kullanıma sokan Apple, kullanıcılara iOS cihazlarına dokunmadan Siri'yi aktif etme özelliğini sunmuştu.

'Hey Siri' ve daha çok eller serbest!

iOS 8.3 sürümü ise Siri'ye yeni arama nitelikleri getiriyor. Daha öncelikle sesli komutlar ile arama yaptırılabilen Siri, hoparlör üstünden arama gerçekleştiremiyordu. Sesli asistan ile arama başlatan kullanıcılar, daha sonra hoparlörü kendileri manuel şekilde aktif etmek mecburiyetinde kalıyordu.

Hoparlör üstünden arama

Son sürümde bu bir hale bir çözüm getiren Apple'ın, Siri'nin speaker üstünden arama yapma yönündeki arzuları anlamasını sağladı. 9to5mac'in haberine göre, iOS 8.3 kullanıcıları sesli asistanlarından herhangi bir kişisi speaker üstünden aramasını isteyebilecek. Böylece Siri, aramayı otomatik şekilde hoparlörler üstünden başlatacak. Araba kullanması ve fiziksel aktivite benzeri hallerde yeni özelliğin kullanım kolaylıklı olacağını söyleyebiliriz. Gelecek sürümde Türkçe niteliğine sahip olacak Siri bakalım ne benzeri gelişmelerle karşımızda olacak?

:: Siri'ye eklenmesini arzuladığınız yada noksan olduğunu düşündüğünüz özellikler mevcut mı?

Yazan: Azim Köse
SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SDN

Yorumlar