SIM kartlar tarih oluyor

SIM Kartlar tarih oluyor. Kullanıcılar sürekli SIM kart değiştirmekten kurtulacak.

Google Haberlere Abone ol
SIM kartlar tarih oluyor

SonHaberler | Haber Merkezi

Dünya'da yaklaşık 800  milyon telefon kullanıcısı var. Her telefonun kullanıcısının ise en az bir SIM kartı bulunuyor. Kullanıcılar yeni telefon aldığında veya operatör taşıması sırasında yeni SIM kartlar almak zorunda kalıyordu. Bu durum SIM kartların telefonlara gömülmesiyle son bulacak.

Teknoloji firmaları bu sorunu ortadan kaldırmak için kolları sıvadı. Buna göre telefonlarda artık dahili SIM kart bulunacak. eSIM adı verilen proje yürürlüğe girdiğinde kullanıcılar her operatörden SIM kart almak zorunda kalmayacak. Telefonun içinde yer alan eSIM tüm operastörleri destekleyecek şekilde ayarlanacak. 

Teknolojinin bir yıl içinde kullanıcılarla buluşması planlanıyor. Teknolojinin devreye girmesiyle kullanıcılar SIM kartı değiştirmek ve SIM kartını kaybetme dertlerinden kurtulacak.

2013'ten bu yana çalışmaları süren bu teknoloji üzerinde Microsoft, Intel ve Qualcomm ortak çalışmalarını sürdürüyor. Söz konusu teknoloji şu an Samsung Gear S3’te kullanılıyor. Kullanıcılar eSIM teknolojisiyle 1 yıl içerisinde buluşması bekleniyor.

Yorumlar